Sifo-undersökning: Volvo-bilar är snyggast!

Det svenska folket har sagt sitt: Volvo har snyggast design. Men var kommer Audi, Mercedes och BMW på listan?
Annons

Opinionsinstitutet Kantar Sifo har på uppdrag av Kvdbil frågat 1 447 svenskar, ”Vilket bilmärke har snyggast design?”. Svaret blev tydligt: 13 procent svarade Volvo. Marginalen till andraplatsen var stor. Mindre än hälften, bara 6 procent svarade Audi.

– När man pratar om Volvo är det vanligtvis inte designen som kommer upp först. I stället brukar fokus ligga på aspekter som säkerhet, kvalitet och lång livslängd. Men Volvo har en distinkt skandinavisk stil som betonar enkelhet, elegans och funktionalitet. Det är uppenbarligen något som tilltalar oss svenskar, säger Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil.

Enligt 14,3 procent av AMS redaktion är Volvo 66 GL Sport med 75 hästkrafter Volvos minst snygga bil. Foto: Niels de Wit 

Yngre och stockholmare gillar Volvo mest

Volvotycket var något större hos kvinnorna än männen, 13 respektive 12 procent. Delar vi i stället upp de svarande efter ålder syns större skillnader. I kategorin 18–35 år fick Volvo 16 procent, medan bara 8 procent av dem mellan 56–79 år svarade Volvo.

Det finns även geografiska skillnader. I Stockholm gillas Volvos former mest (15 procent) medan i Malmö är det bara 7 procent. Där är det i stället BMW i topp med 8 procent.

Audi-ägare dissar Volvo

Ingen av dem som äger Nissan, Mitsubishi, Opel eller Honda tycker att deras märke är snyggast. Tvärt om är det med de stolta Mercedes-ägare. 53 procent sätter sitt märkes design främst. För Audi är siffran 46 procent och för BMW 37 procent.

De som rör de tyska prestigemärkena har inget gott öga till Volvo utan bara 4 respektive 3 procent av Mercedes- och BMW-ägarna gillar Volvos design. Ingen Audi-ägare gillar Volvos utseende.

Många tycker att S60 är Volvos snyggaste bil för närvarande. Men någon storsäljare i Sverige är den inte. Foto: Volvo Cars

10 bilmärkena med snyggast design

1. Volvo
2. Audi
3. Porsche
4. BMW
5. Mercedes
6. Lamborghini
7. Tesla
8. Jaguar
9. Saab
10. Volkswagen

Annons
Annons
Rulla till toppen