Hallå där Robinson-Peder! Hur gick det på ön?

Vår krönikör Peder Karlsson är en av deltagarna i höstens omgång av Robinson på TV4. Tiden på ön var allt annat än konfliktfri, berättar Peder.
Annons

Varför sökte du till Robinson?
– Jag sökte av en enda anledning, att min dotter önskade sig det i julklapp. Hon skickade ansökningslänken till mig 20 gånger.

Varför tror du att just du castades för programmet?
– Jag tror de direkt insåg att de skulle bli spektakel om jag var med. Och de fick vad de ville.

Du hade en kudde som personlig sak, varför inte något som är mer du, till exempel en flaska Champagne?
– Det är stora restriktioner på vad man får välja, och skumpa är inte tillåtet. Hade såklart valt det annars. Man får inte heller välja samma sak som någon annan. Jag antog att man skulle ligga platt och tänkte att en kudde kunde vara bra att ha.

Du är ju en person som märks, hamnade du i några konflikter?
– En och annan. Det får de som tittar se. Jag gillar ju inte människor, så av den anledningen är inte Robinson rätt för mig. Jag är inte heller den som går i maskopi med folk. Det var verkligen inte konfliktfritt.

Hittade någon som delade ditt intresse för bilar?
– Ja, det får jag nog säga. Väl på plats så visade det sig vara ett par stycken på plats som hade tittat på mina och Alriks äventyr.

Vilken bil skulle du ta med dig till en öde ö?
– Rolig fråga, för just det handlar min senaste krönika om. Jag skulle ta med min stora Ford F-250 som tar sig fram överallt och som kan lasta massor av kokosnötter.

Hur går det förresten med din Ford F-250? Har du lyckats få den såld?
– Nej, alla bilar jag äger är visserligen till salu, men jag gillar den. Den är svårsåld eftersom den kräver C-kort. Allt är en pengafråga i slutändan, men den är absolut svårsåld.

Skulle du råda någon annan att söka till Robinson?
– Nej, det är tufft. Man överlever på en halv kokosnöt per dag och slängs ihop med människor som man inte själv valt. Det krävs en viss typ av människa och särskild fysik. En mindre person som bränner färre kalorier skulle passa bättre än jag. Det sociala är också speciellt.

Hur gick det i tävlingen?
– Det får ni se från och med den 2 oktober på TV4. Då får ni se hur det går för en icke konflikträdd, burdus medelålders man.

Robinson sänds måndagar-torsdagar på TV4 Play och TV4 under hösten med start 2 oktober.

Alla deltagare i höstens upplaga av Robinson. I mitten syns programledaren Petra ”Pam” Malm som har en bakgrund operatör inom Särskilda Operationsgruppen (SOG).
Annons
Annons
Rulla till toppen