Iveco: ”Fördelar med en elektrifierad flotta”

Det är dags för den elektriska transportbilen Iveco eDaily att göra premiär, en transportbil som lär vara ett välkommet inslag när miljözoner ligger på vänt.
Annons

Nya transportbilen Iveco eDaily har en räckvidd på upp till 400 km, kan dra upp till 3,5 ton och är enligt pressreleasen det enda lätta, eldrivna nyttofordonet av sitt slag med en lastvolym upp till 19,6 m3. 

– Vi har märkt en högre efterfrågan på elbilar bland våra kunder, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör på Iveco Sweden AB. 

– Dels för att kraven på mer hållbara transportlösningar har stärkts under åren, dels för att det eventuellt kommer att finnas ekonomiska fördelar i att gå över till en mer elektrifierad flotta i framtiden. Samtidigt märker vi att vissa är skeptiska, då de inte vill gå miste om egenskaper som de vet att mer traditionella transportbilar har.

Nu åker Iveco eDaily på turné genom Sverige med en första anhalt i Stockholm den 23 och 24 oktober. Därefter åker den vidare till Helsingborg och sedan till Göteborg. 

Representanter från Iveco åker på turné för att visa upp den nya eltransportbilen, Iveco eDaily.

– Att äntligen få introducera Iveco eDaily för den svenska marknaden är en stor händelse för oss på Iveco. Det råder inget tvivel om att åkeri- och fordonsägare har den gröna omställningen högt upp på sin agenda och vi vill bidra till denna resa. Med vår turné vill vi klargöra för marknaden att Iveco eDaily är en enkel övergång till ett mer hållbart transportalternativ – som dessutom är redo att beställas och levereras redan idag.

Annons
Annons
Rulla till toppen