Nissan Hyper Punk – för tv-spels-generationen

I nästa vecka är det dags för Japan Mobility Show, en vidareutveckling av motormässan Tokyo Motor Show. Redan nu har Nissan förhandsvisat några godbitar.
Annons

Även om mässan i sig inte har slagit upp portarna, har redan nu flera intressanta konceptbilar börjat visas upp. Bland annat dessa från Nissan. Elbilskoncepten det handlar om är Hyper Urban, Hyper Adventure, Hyper Tourer och Hyper Punk. 

Var och en av konceptbilarna har egna nischer. Vi kan börja med Nissan Hyper Punk, som beskrivs som en funktionell crossover framtagen med trendinnovatörer, contentskapare och influencers i fokus. 

Inredningen beskrivs som origami-inspirerad, med en blandning av konst och det digitala som i sin helhet skapar en kreativ studio. Med hjälp av AI ska användaren även kunna projicera manga-influerade mönster på skärmarna i förarutrymmet. 

Nissan Hyper Punk är framtagen för dig som är influencer.

Den bil i kvartetten som är minst abstrakt – om än väldigt abstrakt – är minibussen Nissan Hyper Tourer. Med sin kantiga och tv-spels-doftande design riktar den sig till kundkretsen som gillar ”livets goda, och sällskap med vänner och kollegor”. 

Mest intressant när det kommer till inredningen hos Nissan Hyper Tourer är framstolarna, som går att vrida 360 grader – perfekt för en förare med ögon i nacken. Vilket i för sig inte kommer behövas då denna naturligtvis erbjuder autonom körning. 

Vridbara stolar i Nissan Hyper Tourer tillåter ännu mer tid för möten, möten som egentligen hade kunnat vara e-post.

För den äventyrslystna kanske man hellre vänder blickarna mot Nissan Hyper Adventure. Förutom för det självklara namnet, visar bilens styling dess funktion. Nissan Hyper Adventure är en elbil som passar såväl helgutflykten som en längre vistelse mitt ute i ingenstans. 

Baksätet går att vrida på för att bilda en soffa i det bakre bagageutrymmet. För alla som har campat med en kombi vet att det är där man sitter och dricker sitt morgonkaffe. 

Och till sist: Nissan Hyper Urban, kanske den mest ”temporära” i denna kvartett, som dessutom påminner om en Lotus Eletre. Den är vass, den är grön i färgen och dessutom riktad till ”urbana yrkesutövare som prioriterar miljömässig hållbarhet”. Nämnde vi att den är grön?

Kanske mest intressant med Nissan Hyper Urban är att Nissan själva skriver i sin pressrelease att man med fördel kan parkera den inomhus, för att skapa ett rum i rummet. 

Med Nissan Hyper Urban får man ett rum i rummet, om man parkerar inomhus.
Annons
Annons
Rulla till toppen