Regeringen: Dubbdäcksäsongen kan förlängas

En förlängningen av den tillåtna tiden för användning av dubbdäck utreds nu av Transportstyrelsen på uppdrag av regeringen.
Annons

Däcksäsongen står för dörren – däckverkstäderna går varma nu när vi ska in och byta från sommarsulor till vintergummi. 

Men innan vi ens hunnit lossa på muttrarna meddelar regeringen att man nu utreder den tillåtna tiden för användning av dubbdäck på våren. 

Det som regeringen har gett i uppdrag åt Transportstyrelsen är att utreda skiftessäsongen under våren. En förlängning med två veckor utreds, vilket ska minska pressen på bilägare samt däckverkstäder.

– Det är viktigt att de som använder dubbdäck har rimliga förutsättningar att göra ett planerat och säkert byte av däcken, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson, enligt regeringens pressmeddelande som släpptes under torsdagen. 

– Som reglerna ser ut i dag har bilister en begränsad tid på sig att byta däck på våren, vilket också sätter press på verkstäder som genomför en stor del av alla däckbyten. 

En fråga som också tas i beaktning är om reglerna ska anpassas beroende på geografiskt läge i Sverige. 

Men någon ändring blir det inte förrän tidigast 2025. Resultatet av granskningen redovisas senast den 6 augusti 2024. Ingen stress än, med andra ord. 

Annons
Annons
Rulla till toppen