Ny Renault Twingo – under 20 000 euro

Renault kompletterar sin retro-serie med en elektrisk Renault Twingo som liknar ur-modellen från 1990-talet, till ett pris under 20 000 euro.
Annons

Sedan tidigare är det klart att Renault kommer att göra elbilar tydligt inspirerat av klassikerna Renault 5 och Renault 4 som får samma namn.

Renault Twingo har inte samma kultstatus, åtminstone inte här i Sverige, men den utmärkte sig som ovanligt billig, såldes i många fräcka färger och fanns med tygtak. En modern Renault Twingo säljs även i dag på vissa marknader, till och med som elbil under namnet Renault Twingo E-Tech.

Dagens elektriska Renault Twingo E-Tech är en elkonverterad version av vanliga Twingo. Den går även under namnet Renault Twingo ZE och Twingo Electric.

2026 kommer en helt ny elektrisk Renault Twingo som är konstruerad från grunden som elbil och som ska kosta under 20 000 euro. Designen påminner starkt om den första versionen från 1990-talet.

Original-Twingo från 1990-talet med tygtak. Foto: Renault
2026 kommer en ny elektrisk Renault Twingo som är tydligt inspirerad av 1990-talsikonen.
Bakändan får fräckare former än originalet som ser konventionell ut bakifrån.

– Den kommer att utvecklas i Europa. På två år från idé till produktionsstart. Det matchar hastigheten hos kinesiska biltillverkare, säger vd Luca de Meo under presentationen.

Låg förbrukning står i fokus och Renault pratar om ett snitt på 10 kWh/100 km. Renault lovar att koldioxidutsläppen under produktionen av el-Twingo ska vara 75 procent lägre än för en motsvarande bil idag.

Annons
Annons
Rulla till toppen