McDonald’s största laddpark i Norden invigd

Nu har Sveriges största laddpark för elbilar invigts. Den är belägen i Mariestad, vid McDonald’s och är en av restaurangkedjans mest kraftfulla globalt.
Annons

Laddparken är ett samarbete mellan McDonald’s och laddföretaget Recharge och etableringen tillsammans med McDonald’s vid Mariestad är endast ett steg i omställningen till eldrift. 

Enligt pressleasen från Recharge är detta ”Nordens största laddpark för elbilar vid en McDonald’s-restaurang”.

– Vi ser en stor efterfrågan på elbilsladdning, säger Joachim Knudsen, vd för Mcdonald’s i Sverige.

– Samarbetet med Recharge gör att vi kan ligga i framkant med att kunna erbjuda snabbladdning på våra restauranger. I Mariestad inviger vi nu en av världens största laddplatser vid en McDonald’s restaurang – vilket är fantastiskt roligt.

De nya supersnabbladdarna förser med upp till 200 kW – med supersnabbladdning kan man ladda bilar som Volkswagen ID.4, Audi e-tron och Polestar 2 upp till 80 procent på knappa halvtimmen. 

– McDonald’s har legat i utvecklingens framkant genom att tidigt satsa på elbilsladdning vid restaurangerna, tillägger Håkon Vist, vd Recharge. 

– Vi har arbetat tillsammans i 14 år och Recharge investerar både i en större utbyggnad och moderniserar de äldre laddstationerna. Den positiva utvecklingen som vi har i dag kring expansionen av laddbara fordon innebär även en stor efterfrågan bland elbilister efter fler smidiga laddplatser. Jag är oerhört stolt över vårt samarbete med McDonald’s och att vi med expansionen i Mariestad tillför ytterligare laddare där det verkligen behövs.

Enklare och smartare laddning på Circle K
Nu kan Ikea-kunder i norr ladda sina elbilar
Annons
Annons
Rulla till toppen