Detta vet vi om Emily-köparen EV Electra

Uppköpet av Emily GT är ett glädjande besked för fordonsindustrin i Trollhättan. Men vilka är egentligen köparna EV Electra?
Annons

Nu står det klart att bilbyggandet och ingenjörskunnandet lever kvar i Trollhättan. Detta ska EV Electra se till – märket som har köpt upp Emily GT. 

Men vilka är EV Electra? Det är en elbilstillverkare med forskning och utveckling baserad i Libanon. Tillverkning ska ske i Turkiet och i Trollhättan.

EV Electra Quds Nostrum EE är en elbil som ska toppa 400 km/h, göra 0-100 km/h under 2 sekunder, ha 80 mils räckvidd och bara väga 1 300 kg.
EV Electra Quds Rise ör en tvåsitsig elroadster med 45 mils räckvidd, toppfart 250 km/h och 0-100 km/h på 5 sekunder.
EV Electra Quds Capital ES är en eldriven lyxsedan med 60 mils räckvidd, toppfart 250 km/h och som ska klara 0-100 km/h på 4 sekunder.

Företaget började som en division av Jihad Mohammad Investments och står i dag på helt egna ben. Grundaren Jihad Mohammad har en bakgrund inom telekomindustrin. EV Electric är även verksamma i Kanada, Italien, Tyskland och Nederländerna. 

I sin företagspresentation skriver EV Electra bland annat att de är ”avser att plantera tio träd för varje såld bil”. Vi hoppas på många planterade träd.

NEVS ”Saab” Emily GT ska byggas i Trollhättan
Annons
Annons
Rulla till toppen