NEVS ”Saab” Emily GT ska byggas i Trollhättan

Nu är det äntligen klart: Emily GT och Pons-projektet får en framtid. Det Kanadensiska företaget EV Electra är köpare, med affärsmannen Jihad Mohammad i spetsen.
Annons

Det nybildade företaget EV Electra Sweden ska se till att bilbyggandet och ingenjörskunnandet lever kvar i Trollhättan.

– Vi kommer snart att bygga bilar i Trollhättan. Vi gjorde den här affären fullt medvetna om vad som krävs för att färdigställa utvecklingen av bilen och starta fullskalig produktion, säger EV Electras vd och grundare Jihad Mohammad.

EV Electra var den första Libanesiska elbilen och tillika den första elbilstillverkaren från arabvärlden och mellanöstern. 2021 började man sälja sin första bil, Quds Nostrum för 30 000 dollar.

Sedan en tid är EV Electra ett Kanadensiskt företag listat på USA-börsen och man kommer snart att börja bygga sin första bil i Turkiet. NEVS-projektet ligger i ett eget svenskt företag, kallat EV Electra Sweden.

– Jag tror på egen tillverkning, ordning på ekonomin och är övertygad om att det finns rätt människor i Trollhättan för att förverkliga vår vision om innovation och hållbarhet, fortsätter Jihad Mohammad.

Bilen kommer att behålla sitt namn Emily GT, och varumärket blir EV Electra.

NEVS vd Nina Selander är givetvis lycklig att den långa försäljningsprocessen äntligen resulterat i att Emily GT ska byggas i Trollhättan.

– Jag har svårt att sätta ord på det jag känner. EV Electras satsning i Trollhättan säkerställer vårt projekts unika identitet och lokala förankring. Det här är ett stort ögonblick i NEVS och EV Electras gemensamma dröm, säger Nina.

Emily GT köps av EV Electra
Annons
Annons
Rulla till toppen