Volvo Museum stängt – World of Volvo tar över

Nu har Volvo Museum stängt för gott. Men lugn, i april öppnar World of Volvo i centrala Göteborg.
Annons

1995 invigdes Volvo Museum i Arendal hamn- och industriområde. Den 20 december 2023 stängdes entrédörrarna för alltid.

Placeringen i ett hamnområde långt ut på Hisingen var alltid museets akilleshäl – hit hittade bara de mest hängivna Volvo-entusiasterna. I stället bygger Volvo upplevelseanläggningen World of Volvo intill Liseberg i centrala Göteborg – den här anläggningen ska inte en enda turist missa.

World of Volvo öppnar i april 2024 och blir mer än bara ett bilmuseum. Här kommer event, konserter, konferenser och workshops att kunna hållas. I lokalerna kommer även en restaurang att finnas. Götaplatsgruppen kommer att bjuda på “Dynamic Dining” där maten tillagas efter säsong och med hänsyn till klimatet.

Volvos prototyper och specialmodeller i samlingarna

På Volvo Museum har många av Volvos bilar, bussar och lastvagnar visats upp tillsammans med specialmodeller och prototyper.

Volvos historiska bilsamling är långt större än vad museet kunnat visa upp på en gång. Under ett besök på Volvo Museum då vi spelade in videon ”Historien bakom Volvos XC-modeller” fick vi se de gömda samlingarna. Här är några av de bilar vi fick fotografera, annat är fortfarande hemligt.

Video: Historien bakom Volvos XC-modeller
Annons
Annons
Rulla till toppen