Porsche åter snabbast runt Nürburgring

Biljättarna Porsche och Tesla har avlöst varandra när det gäller vem som är snabbast kring den tyska motorbanan Nürburgring. Nu är Porsche tillbaka.
Annons

Rubrikerna i motormedierna de senaste åren har bestått av ”one-liners” som ”Porsche krossar Tesla”, ”Tesla snabbare än Porsche”, och så vidare. Bataljen om vem som är snabbast runt Nürburgrings nordslinga är uppenbarligen en prestigekamp.

Nu har turen kommit till Porsche. Med en Porsche Taycan-prototyp har den tyska biltillverkaren lyckats kapa Teslas rekord från 2023 med drygt 17 sekunder, som sattes med en Tesla Model S Plaid.

Föraren bakom ratten är Porsches utvecklingsförare Lars Kern, som även satte Porsches tidigare rekord från augusti 2022, i en Porsche Taycan Turbo S Sport. En varvtid på 07:33.35 – en tid som nu har kapats med 26 sekunder.

– Tjugosex sekunder är en halv evighet i motorsport, säger Kevin Giek, produktchef för Taycan, enligt Porsches pressrelease

– Lars tid på 07:07.55 minuter på Nordschleife är sensationell, och sätter Tacyan i samma liga som elektriska hyperbilar. Och det som imponerade var att Lars satte liknande tider över flera varv. 

Av säkerhetsmässiga skäl utrustades Lars Kerns Porsche Taycan med rullbur och racingstolar. 

– Jag tryckte på så hårt jag kunde, mer än så mäktade jag inte med, säger Lars Kern, enligt pressreleasen. 

I filmen nedan kan ni följa med bakom kulisserna. Det fullständiga varvet visas under våren. 

Annons
Annons
Rulla till toppen