Nya Golf behöver ingen introduktion

Nya Volkswagen Golf erbjuds i ett gäng olika varianter – dessutom är den manuella lådan kvar i vissa utvalda versioner. Laddhybriden erbjuder tio mils körning på el.
Annons

Det är få bilmodeller som innehåller så många associationer som Volkswagen Golf. Det är lite som med artister – det räcker med att nämna ett förnamn, i detta fall ett efternamn, så har man målat upp en hel epok. Behöver vi nämna att det finns en Golfklass?

Under onsdagen avtäcks den senaste iterationen av Volkswagen Golf, som för de lärda räknas som generation 8,5, men som för oss dödliga … också räknas som generation 8,5. 

Nya Volkswagen Golf erbjuds med en variation av utrustningsnivåer: En instegsvariant av både Golf och passande Golf Variant, följd av Life, Style och R-Line. Därtill erbjuds även signifikativa Golf GTI samt Golf GTE. Under årets andra hälft väntar även Golf GTI Clubsport, Golf R och Golf Variant R. 

När det kommer till drivlinor inleds utbudet av två laddhybrider (eHybrid och GTE), två mildhybrider med 48V-teknik (eTSI), fyra turbobensinare och två turbodieslar. I pressreleasen nämns för övrigt att tio mil på eldrift med laddhybriden erbjuds.

Till det yttre ser vi att nya Volkswagen Golf har fått uppdaterade LED-strålkastare och LED-baklyktor; som tillval kan man även beställa prestandastrålkastare som åtföljs av ett upplyst VW-emblem – den första VW-modellen i Europa som får den lysande detaljen.

De fyra nya kulörerna som erbjuds är Crystal Ice Blue Metallic, Anemone Blue Metallic, Oyster Silver Metallic och Grenadilla Black Metallic. Tillsammans med R-Line, GTE och GTI kan man även välja tillvalet svart tak. 

Gränssnittet i infotainmentsystemet är likaså uppdaterat och erbjuder smartare och mer intuitiv användning. Men när det rör prisuppgifter finns det inget att nämna – vi återkommer med den infon när den släpps.

Drivlina samt versionMotorstyrka (kW / PS)VäxellådaDrivning
Mildhybrid
1.5 eTSI1 (Golf/Golf Variant)85/115Sjustegad DSGFram
1.5 eTSI1 (Golf/Golf Variant)110/150Sjustegad DSGFram
Laddhybrid
eHybrid1 (Golf)150/204Sexstegad eDSGFram
GTE1 (Golf)200/272Sexstegad eDSGFram
Bensinturbo
1.5 TSI1 (Golf/Golf Variant)85/115Sexstegad manuellFram
1.5 TSI1 (Golf/Golf Variant)110/150Sexstegad manuellFram
2.0 TSI1 (Golf GTI)195/265Sjustegad DSGFram
Dieselturbo
2.0 TDI1 (Golf/Golf Variant)85/115Sexstegad manuellFram
2.0 TDI1 (Golf/Golf Variant)110/150Sjustegad DSGFram
Annons
Annons
Rulla till toppen