Koenigsegg deltar i The Aurora i Båstad

I sommar hålls bilträffen The Aurora i Båstad. Där ska Sveriges okända bilskatt visas upp tillsammans med klassiker och hyperbilar under trevliga former. Koenigsegg är medarrangör.
Annons

Även om bilträffen kommer att bjuda på väldigt exklusiva samlar- och hyperbilar och ska hålla samma nivå som de internationella bilträffarna Goodwood Festival of Speed och Monterey Car Week är alla som vill besöka välkomna eventet som hålls på Norrvikens trädgårdar, i utkanten av Båstad.

– Skandinavien sitter på en stor, dold bilskatt av både ikoniska klassiker och moderna hypercars som förtjänar att visas upp på den internationella arenan. Vi vill skapa ett livsstilsevent i världsklass som visar på det bästa vi har att erbjuda i regionen och som bjuder på underhållning både på dagarna och kvällarna”, säger bilentreprenören Filip Larsson som ingår i arrangörsgruppen tillsammans med bland andra Haldora von Koenigsegg, vice vd för hyperbilstillverkaren Koenigsegg.

Under de tre dagarna kommer en mängd bilar att visas upp för besökarna.

– Den som har en riktigt fin samlarbil – en gammal eller modern klassiker – kan få ställa ut sin bil. Vi har en grupp som väljer ut bilar som ska visas. Vi vill ha en bredd och inte bara de exklusivaste bilarna. Det kan vara bilar med en intressant historia eller en elkonverterad klassiker, säger Filip Larsson.

Biljettpriserna varierar mellan 500 och 750 kronor beroende på hur vilka delar man vill ha access till.

– Vi måste begränsa antalet besökare på en del av eventet för att Norrvikens trädgårdar inte tål hur mycket folk som helst, säger Filip Larsson.

Området är uppdelat i fyra delar, två för historiska bilar och ett för moderna hyperbilar som Koenigsegg, Rimac och Pagani. Det finns också ett område kallat The Aurora Talks där man kan gå på föredrag och paneldiskussioner med mera.

Kolla in vår videointervju med paret Haldora och Christian Koeniggsegg om The Aurora och om hur de jobbar tillsammans.

Läs mer om The Aurora här.

Annons
Annons
Rulla till toppen