Red Bull-chefen kan tvingas avgå

Red Bull Racings teamchef Christian Horner kan bli tvingad att avgå. ”Opassande beteende” mot en anställd har satt i gång en mediakarusell.
Annons

Precis när man trodde att den största ”off-season”-bomben hade släppts – självfallet Hamilton-bomben – kommer nu nästa: Red Bulls teamchef Christian Horner uppmanas kliva ned för ”olämpligt agerande”. 

Kan detta innebära slutet för Red Bulls dominans, och det indirekta fallet för Max Verstappen? 

Ångloket som är Red Bull Racing har vunnit allt som går att vinna i sporten sedan Max Verstappen tog sin första Formel 1-titel säsongen 2021. 

Precis vad som har hänt finns det inga tydliga uppgifter på i dagsläget. Men det påstådda övertrampet sägs vara så pass allvarligt att teamets chef sedan starten 2006, rekommenderas lämna sin post. 

Tidningen Daily Mail skriver att en anställd i Red Bull-teamet ska ha anklagat Christian Horner för ”otroligt kontrollerande beteende”. Detta i samband med dryckestillverkarens närvaro vid de alpina världscuptävlingarna i Kitzbühel, tillägger i sin tur nederländska De Telegraaf

Vidare spekulerar Daily Mail i huruvida det kan röra sig om en intern maktkamp i Red Bull-imperiet. ”Horners försvarare menar att anklagelserna är smutskastningar med syfte att få bort honom för att få kontroll över Salzburg”, staden där energidryckens högkvarter finns. 

Christian Horner har i sin tur tillbakavisat anklagelserna och menar att det är ”helt galet”, enligt samma källa. 

Är det en intern maktkamp och smutskastning det rör sig om eller är detta början på slutet för Red Bulls dominans med Christian Horner vid rodret?

Annons
Annons
Rulla till toppen