Ny suv från Renault – Symbioz

Mellan Captur och Austral stoppar Renault in nya suven "Symbioz". En bil för dig som gillar nya Scenic men hellre vill ha en hybrid och till lägre pris.
Annons

Renault avslöjar idag att deras nya suv i kompaktklassen (C) kommer att heta Symbioz. Man bjuder också på några inte allt för avslöjande bilder på bilen som kommer att presenteras fullt ut senare i vår.

Symbioz täcker upp ett utrymme som Renault hittat mellan lilla småbilssuven Captur (4,23 m) och kompaktsuven Austral (4,51 m). Då Symbioz är 4,41 m lång är det alltså bara en decimeter upp till storebrorsan. Däremellan finns också nya Scenic E-Tech (4,47 m) men det är å andra sidan en elbil som börjar på 464 900 kr.

Panoramaglastak blir av bilden att döma möjligt att få i sin Renault Symbioz.

Vad Symbioz kommer att kosta avslöjar inte Renault än. Däremot att det är en fullhybrid på 145 hk – som därför rimligen kommer att bli betydligt billigare än eldrivna Scenic.

Namnet är hämtat från grekiska ”symbios” som betyder ”att leva tillsammans”. Så här säger Sylvia Dos Santos, chef för Renaults namnstrategier på företaget, om namnet: ”Denna nya kompakta familjebil ville vi ge ett namn som uttrycker det nära bandet mellan en familj och deras bil. Namnet Symbioz illustrerar perfekt livet med vår bil, en plats där passagerarna är ett med sin bil och miljön runtomkring”.

Modellnamnet är nytt (i produktion) men när syntes egentligen den diamantformade logotypen för allra första gången? Svar: För exakt hundra år sedan – 1924!
Annons
Annons
Rulla till toppen