Därför byggs Abarth 600e i 1 949 exemplar

Den nya ”hot hatchen” Abarth 600e genomgår nu de sista testerna inför sin lansering och visas upp under en fotografering i italienska Milano.
Annons

Händelsen till ära är en reklamfilmsinspelning och den aktuella lanseringsmodellen är Scorpionissima-versionen. 

Bilen är en limiterad utgåva och byggs i 1 949 exemplar – vilket händelsevis (eller inte) är året då Abarth grundades. Den sportiga halvkombin bygger på tre grundpelare: Design, konstruktion och tävlingsanda.

Dessa tre grundpelare ska tilltala dig som söker ”maximal prestanda, motorstyrka och motorentusiasm”. 

Och floskler är det inte enbart: Nya Abarth 600e har 240 eldrivna hästar, differentialbroms för än mer engagerande väghållning, samt däck framtagna tillsammans med Formel E-leverantören Hankook. 

”Den exceptionella väghållningen tack vare differentialbromsen tar bilen till nya höjder, särskilt i kombination med prestandadäcken, som utvecklades tillsammans med Formel E-leverantören för att ge bästa grepp och utomordentlig racingdynamik i alla förhållanden”. 

Den hypnotiska färgen ni ser på bilden heter händelsevis också Hypnotic Purple. Och förutom 20-tumsfälgar levereras nya Abarth 600e med ett certifikat som styrker dess äkthet. Vem vill inte vara en certifierad ägare?

Inget lanseringsdatum har kommunicerats. Däremot utlovas att fler detaljer kommer inom kort. 

Film: Robinson-Peder tävlar med Abarth 500e
Annons
Annons
Rulla till toppen