Scuderia Ferrari presenterar SF-24

Under tisdagen var det dags för Scuderia Ferrari att visa upp sitt tävlingsbidrag för året. Här är SF-24 – som körs av Charles Leclerc och Carlos Sainz.
Annons

Årets Formel 1-bil från Scuderia Ferrari presenterades under tisdagen digitalt och, till skillnad från många andra, visar inte lika kolfiber och mer av den Ferrari-röda färgen. 

– SF-24 borde vara mindre nervös och enklare att köra för oss förare, vilket är viktigt för att kunna prestera, säger föraren Charles Leclerc, enligt planetf1.com.

– Jag väntar mig att bilen är ett steg framåt på flera områden och intrycket från simulatorn får mig att tro att vi är där vi vill vara. 

Vi kunde nyligen rapportera om Lewis Hamiltons flytt till Ferrari inför säsongen 2025, men till dess är det Carlos Sainz som kör jämte Charles Leclerc säsongen ut. 

– Målet är att ha en bil som är mer körbar för att kunna hålla jämn fart i tävlingsförhållanden, vilket är grundläggande för att tävla om segrar, kommenterar Carlos Sainz, enligt gpblog.com

– Vi som förare har gjort vårt bästa för att ge den feedback som ingenjörerna behöver och jag är säker på att teamet i Maranello har lyssnat på våra önskningar. 

Förarna Charles Leclerc och avgående Carlos Sainz, till vänster, står bredvid teamchefen Fred Vasseur i mitten.

Onsdag den 21 februari får vi se vad bilen går för när det är dags för den första träningsdagen i försäsongstesterna. 

Ölmärket avslöjade Hamiltons flytt till Ferrari
Sauber visar årets Formel 1-bil
Haas F1 Team visar sina färger
Annons
Annons
Rulla till toppen