Limiterad utgåva av Cupra Formentor VZ5

Två är som bekant bättre än noll – en devis som Cupra har tagit fasta på när de lanserar tvenne limiterade utgåvor av Cupra Formentor VZ5.
Annons

Totalt byggs 222 exemplar av vardera, som skiljs åt via ytterkulörna: Century Bronze Matt och Enceladus Grey Matt. Varav den senare inte är att förväxla med en mexikanska maträtten. Antalet 222 finns det dessutom en förklaring till, vilket vi kommer till strax. 

– Cupra Formentor VZ5 är det ultimata uttrycket för förbränningsprestanda och inkarnerar varumärkets strävan att inspirera den nya generationen av bilentusiaster, säger Sven Schuwirth, Executive Vice President för försäljning och marknadsföring, enligt pressmeddelandet.

– De limiterade utgåvorna hyllar VZ5 och ger en ny tolkning av fordonets sportiga estetik samt förstärker dess design både invändigt och utvändigt.

Att en bil i dag har fem cylindrar får en att undra vilket årtionde man lever i. Faktum är att vi inte har rest i tiden – Cupra Formentor VZ5 har som bekant en femcylindrig motor under huven på 2,5 liter och 390 hästar. 

Tillsammans med DSG-dubbelkopplingslådan ger den lena TSI-femman ett ljud som påminner om romantiserade quattro-minnen, medan namnet VZ5 refererar till Veloz, som betyder fart, eller hastighet, och siffran 5 hänvisar så klart till cylinderantalet. 

De unika designdetaljerna består av en copparfärgad logga i fronten samt på ratten hos bilen färgad i Century Bronze. Även fälgarna har copparfärgade detaljer samt avgasrören. Detsamma gäller syskonbilen i Enceladus Grey, fast då med gråa accenter i stället för copparfärgade 

Gällande upplagan på 222 är det en hänvisning till märkets födelse: 22/2/2018. Skulle du bli en av de få lyckliga att få tag på en limiterad Cupra Formentor VZ5, och vill påminnas om vilken bil i ordningen du har, är det bara att öppna dörren och se siffran presenteras på dörrpanelens list. Listigt värre. 

Prisuppgifter och lanseringsdatum är ännu inte kommunicerat. 

Annons
Annons
Rulla till toppen