Titelförsvarande Red Bull-bilen RB20

Red Bull Racing rundade av årets lanseringar med sin RB20 under ett event i Milton Keynes, där teamet även är baserat.
Annons

Denna säsong tycks lanseringsbilen även vara mer lik bilen de faktiskt kör i veckans första Formel 1-pass, jämfört med tidigare år där de endast har visat upp en demobil med årets färger och sponsorer. 

Den som är uppmärksam lär även se vissa likheter med fjolårets Mercedes-bil, såsom motorkåpan med längsgående kylningskanaler. 

– Jag skulle ändå hävda att den går i linje med Red Bulls designspråk, men jag förstår vad ni menar, förklarar Max Verstappen, enligt PlanetF1.

Även Max Verstappens teamkamrat, Sergio Perez, har kommenterat likheterna.

– Ja, lite grann! säger Perez, enligt samma sajt

– Men samtidigt är det prov på precis hur mycket teamet strävar framåt och pressar gränserna i alla led. Det är väldigt kul att se. 

Årets förarduo är även i år den numera trefaldige världsmästaren Max Verstappen, samt den trefaldige pole position-innehavaren, Sergio ”Checo” Perez.

Red Bull Racings stallchef, Christian Horner, står just nu i centrum för kontroverser när han utreds för ”kontrollerande uppförande” mot en anställd i teamet. Ändock närvarade han vid lanseringen av den så kallade RB20.

– Man ser att det är en evolution av fjolårets bil, säger Horner, enligt sajten GPblog.

– När det kommer till vår 20:e upplaga, har teamet inte varit konservativt. Det är tydligt att de har varit aggressiva i vissa områden och pressar gränserna, medvetna om att våra motståndare också pressar gränserna till det yttersta. 

Red Bull-chefen kan tvingas avgå
Red Bulls systerteam avtäcker årets bil
Annons
Annons
Rulla till toppen