En Lamborghini till bokhyllan

Väntar du liksom vi på att skrapa hem storvinsten i tv-soffan för att äntligen ha råd med en egen Lamborghini? Du behöver inte vänta – det finns enklare sätt.
Annons

Visserligen är dessa inte körbara, och heller kommer du inte få plats i en. Men om du ställer dig på avstånd och kisar, kommer du inte se skillnad på förlagan och det du har framför dig: en identisk kopia, i skala 1:8.

Nu utökas Amalgam Collections portfolio med två Lamborghini-modeller: Countach LP400 och nya Revuelto. 

Dessa skönheter handbyggs av ett litet gäng konstnärer och hantverkare hos Amalgam Collection och varje bil tar över 400 timmar att sätta ihop. 

– Med nöje avtäcker vi Revuelto, det senaste tillskottet i vår Lamborghini-kollektion, säger Sandy Copeman, grundare av Amalgam Collection. 

– Både Countach LP400 och Revuelto är väldigt unika bilar, och demonstrerar det absolut bästa hos Lamborghinis spektakulära design och utomordentliga ingenjörskonst. På Amalgam är vi stolta över vårt hantverk och detaljsinne och är glada över att fortsätta vårt långvariga samarbete med Automobili Lamborghini och att blåsa liv i dessa ikoniska fordon som perfekta skalamodeller.

– Oavsett om du är en samlare eller en Lamborghini-entusiast, erbjuder våra modeller en unik möjlighet att äga ett stycke bilhistoria.

Modellerna ni ser här begränsas till 199 enheter vardera och kommer att kosta dig från 194 000 kronor för Countach LP400-modellen och från 159 000 kronor för Revuelto-modellen. Den senare går även att få helt custombyggd enligt dina önskemål – men då till priser från 228 000 kronor. 

Har du sett tillräckligt och inte kan vänta med att lägga din beställning är Countach LP400-modellen tillgänglig redan nu, i färgerna Rosso-rött och Giallo Fly-gult. Revuelto-modellen kan dock endast förbeställas och har beräknad produktionsstart senare under 2024. 

En McLaren Senna för 120.000 kronor – men det finns en hake
McLarens julklapp kostar som en riktig bil
Annons
Annons
Rulla till toppen