Polestar samarbetar med Hot Wheels

Vill du få din design förevigad som en Hot Wheels-bil? Och dessutom bli del av Polestars designhistoria? Då vill du inte missa detta.
Annons

Polestars årliga Design Contest har pågått sedan 2020 och har redan gett oss futuristiska och minnesvärda koncept som Polestar Synergy, en bil som vi såg på elbilsmässan och som ni kan se här

Till årets tema uppmanas designers att överraska juryn med bidrag hämtade ur ”drömmar från barndomen”. 

– En dröm har kraft att inspirera och transportera oss bortom vad vi tror är möjligt, säger Maximilian Missoni, Polestars Head of Design, enligt Polestars pressmeddelande.

– Det här är en möjlighet för alla designers som deltar att verkligen utmana gränserna för vad som är Polestar – utan begränsningar för deras fantasi.

Polestar Synergy är den vinnande designen i förra årets Design Contest.

Kravet, om det ska ses som ett sådant, är att designförslagen ska kunna översättas till en Hot Wheels-modell i skala 1:64. 

– Jag tror att årets Hot Wheels-samarbete kommer att få designers att arbeta utanför sina traditionella ramar genom att balansera Polestars karaktäristiska minimalism med Hot Wheels extrema estetik, tillägger Juan Pablo Bernal, Interior Design Manager på Polestar samt grundare av Polestar Design Contest.

– Men även om vi förväntar oss några av de mest extrema bidragen hittills, förväntar vi oss inte att bli mindre inspirerade av kvaliteten, kvantiteten och mångfalden hos bidragen.

Tävlingen börjar den 5 mars med sista inlämningsdags den 16 april 2024. Läs mer om tävlingen här

Film: Alrik väljer 10 bästa på elbilsmässan
Annons
Annons
Rulla till toppen