Citroën lanserar C4 och C4 X som hybrider

Nu lanserar Citroën modellerna C4 och C4 X som hybrider. I Sverige sker lanseringen under 2024 med 48 V-hybridteknik och en nyutvecklad bensinmotor.
Annons

– Citroëns nya hybrider är ett eftertraktat komplement, både till bensinutförandet och elbilarna, berättar Casper Tönning, produktchef på Citroën Sverige, enligt ett pressmeddelande.

– Snart kommer kunder att få en hybridteknik som kombinerar lite av båda världarna.

Drivlinan består av ett lättvikts 48 V-batteri, en elmotor på 21 kW, en trecylindrig 1,2-liters bensinare på 136 hk – som möter kraven för Euro 6.4 – och en elektrisk ë-DCS6-dubbelkopplad låda. 

Den lilla elmotorn har kraft nog att driva bilen på egen hand i låga hastigheter och vid inbromsningar regenereras batteriet med ny energi. 

– Det innebär bland annat att nästan upp till 50 procent av alla resor i urbana miljöer kan göras med endast elmotorn, tillägger Casper Tönning.

Den kombinerade hybridtekniken laddar elmotorn, samtidigt som utsläppen hålls på en låg nivå när bilen går på bensin. 

– Utsläpp och förbrukning kan då minskas med nästan 20 procent jämfört med motsvarande förbränningsmotor. Och bensinmotorn är dessutom kraftigt förbättrad, och försedd med turbocharger för extra effektivitet

Som nämnt sker lanseringen på den svenska marknaden ”senare i år”. Inga exakta datum har kommunicerats däremot priser i euro enligt den europeiska pressreleasen: C4 börjar på 33 200 euro och C4 X på 33 900 euro. 

Annons
Annons
Rulla till toppen