Räddningen: Polestar lånar 10 miljarder kronor

Polestar har stora utvecklingskostnader och säljer få bilar. Med andra ord behöver de cash för att överleva tills bilförsäljningen tagit fart.
Annons

Under 2024 växer Polestars modellprogram från en bilmodell till tre: Polestar 2, Polestar 3 och Polestar 4. Det ger större intäkter och under 2025 räknar Polestar med att gå med vinst, om än med några bokföringsmässiga förbehåll.

Polestar 2, 3 och 4 ska ge Polestar ökade intäkter under 2024.

Tills ekonomin är i balans behöver Polestar ett stort ekonomiskt tillskott för att driva den dagliga verksamheten. Tidigare har Volvo Cars backat upp Polestar ekonomiskt, men nu har den bördan flyttats över till ägarbolaget Geely. Detta sker med hjälp av en extern upplåning av en miljard US-dollar från en grupp som består av tolv banker..

– Att säkra finansiering från ett syndikat av globala banker återspeglar våra partners stöd för Polestars tillväxtkurs. Tillsammans med Geelys fullständiga ekonomiska stöd och tillgång till innovativ teknik och ingenjörsexpertis, har vi förstärkt vår väg mot kassaflödes break-even mål 2025, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Volvo överger Polestar – men inte helt
Polestars Håkan Samuelsson om framtiden
Annons
Annons
Rulla till toppen