Per Gessle smyckar ut med Räikkönens F1-bil

Att Per Gessle är förtjust i bilar lär inte ha undgått någon. Nu har hans samling på Hotel Tylösand plötsligt blivit ännu snabbare.
Annons

I dagarna avtäckte Per Gessle sitt senaste tillskott till samlingen The Joyride Car Collection på Hotel Tylösand: Kimi Räikkönens Formel 1-bil från säsongen 2008. 

Bilen är en Ferrari F2008 – samma bil som hjälpte Ferraris Formel 1-team köra hem konstruktörsmästerskapet säsongen 2008, med förarna Kimi Räikkönen och Felipe Massa bakom ratten. 

I inlägget på Per Gessles eget Instagram-konto får vi se en rundvandring kring bilen, med den passande låten Sleeping in my car spelandes i bakgrunden. 

”Min fru Åsa och jag var nere hos Ferrari i Maranello. Vi besökte fabriken och såg dessutom deras underbara samling av historiska Formula 1-bilar. Jag sa till en av cheferna att om de någon gång vill sälja en bilarna så kan vi tänka oss att köpa till vår samling på Hotel Tylösand. Och nu är den äntligen här!” säger Per Gessle, enligt inlägget på Hotel Tylösands Instagram. 

Totalt segrade förarna Kimi Räikkönen och Felipe Massa åtta gånger under säsongen 2008 med tävlingsbilen F2008 och tog totalt 19 pallplatser. 

Finländaren Kimi Räikkönen bakom ratten på F2008 under ett träningspass inför F1-säsongen 2008. Foto: Getty Images

Har man inget roligare för sig i juni, juli, augusti, lär det här vara ett bra alternativ, när det ändå är sommartider. Nåväl, jag går och fiskar. 

Gessle avslöjar: så får han tag på sina Ferraribilar
Småaktig nyhet för alla racingfans
Annons
Annons
Rulla till toppen