Nya Nissan Qashqai strävar framåt

Trotjänaren Nissan Qashqai har precis fått en uppfräschning. Designen har förfinats och tekniken under skalet har fått en rad uppdateringar. Japanskt hantverk är pricken över i.
Annons

För att ge nya Nissan Qashqai en mer ”direkt” look har grillen fått mer plats samt inspirerats av japanska rustningar. Nya strålkastare strävar bokstavligen framåt, med en design som ger mer närvaro. 

Lysande detaljer har integrerats i bakpartiet och en högblank svart list pryder bilens sidor under dörrarna. 

Färgmässigt bjuder nya Qashqai på tre färgnyheter: Pearl White, Pearl Black och Deep Ocean. Färgen på bilderna är Fuji Red.

Du som väger mellan två toner kan faktiskt få din velighet förverkligad i form av en så kallad 2-tone. Fem av färgvalen hos Nissan Qashqai går att få med svart tak.

En nyhet i sammanhanget är utrustningsnivån N-Design. Detta ska enligt pressmaterialet ”tilltala Qashqai-kunder som önskar en extra djärv version”. 

Det här innebär att detaljer på karossen är lackerade i bilens färg samt att den utrustas med 20-tums lättmetallfälgar. 

Interiört har alcantara-klädsel använts på nästintill alla tänkbara paneler i de högre utrustningsnivåerna. Till och med knäskydden. 

– Vi inspirerades av traditionella japanska rustningar som kombinerar hantverksskicklighet med ett kraftfull utseende, säger Matthew Weaver, Vice President, Nissan Design Europe.

– Vi har arbetat hårt tillsammans med våra kollegor på belysningen fram och bak för att ge bilen ett tekniskt och minutiöst intryck och som integreras sömlöst. Interiört förhöjer de nya materialen och panelbelysningen upplevelsen i bilen ännu ett snäpp. Vi är övertygade om att crossover-köpare kommer att älska resultaten. 

Under motorhuven gömmer sig e-Power-drivlinan som tillval – en elmotor som även hämtar kraft från en turboladdad trecylindermotor. Hjulen drivs här alltid av elmotorn, lite som Mazdas nyligen lanserade wankel-elbil Mazda MX-30 R-EV

När nya Nissan Qashqai kommer till Sverige framgår inte av pressreleasen, inte heller pris.

Annons
Annons
Rulla till toppen