Zeekr 007 kombi i förproduktion – 87 mils räckvidd

CarNewsChina uppger att Geely-företaget Zeekr startat förproduktion av Zeekr 007 i kombiutförande. Bilen har konstruerats i Göteborg. Zeekr blir före koncernsyskonet Volvo med en elkombi.
Annons

För ett halvår sedan lanserades Zeekr 007 i sedanversion – en bil från Geely-koncernen som till stora delar konstruerats och utvecklats i Göteborg. Zeekr 007 sedan är 486 cm lång, vilket är en decimeter kortare än Volkswagen ID.7. Precis som tysken kommer Zeekr 007 också i kombiutförande, uppger CarNewsChina.

Några specifikationer för kombiversionen anges inte, men troligen är drivlinorna samma som för sedanversionen. Det innebär två olika batteristorlekar som ger 688 respektive 870 km räckvidd enligt den generösa kinesiska körcykeln. Räkna alltså med lägre WLTP-räckvidd och ännu kortare vid verklig körning.

Illustration: Suger Design

Zeekr 007 bjuder på modern teknik, mest imponerande är en maximal laddhastighet på 500 kW. Det innebär att räckvidden kan utökas med 610 ”kinesiska kilometer” på 15 minuter.

Motorn i den bakhjulsdrivna versionen ger 422 hästkrafter och kostar motsvarande cirka 320 000 kronor i Kina. Med importtull, frakt och svensk moms blir priset klart högre.

Designern Suger Design har gjort illustrationer över hur en Zeekr 007 kombi kan se ut – se bilderna här.

Nya Zeekr 007 officiell – första bilderna
PROV: VW ID.7 – comeback mission
Film: VW ID.7 – Tjänstebilsdrömmen?
Annons
Annons
Rulla till toppen