KIA EV6 uppdateras – längre räckvidd och ny design

En av Kias bäst säljande elbilar, EV6, har uppdaterats och visats i hemlandet sydkorea. Den kommer med längre räckvidd, större batteri och ny teknik.
Annons

Ett större batteri på 84,0 kWh är den intressantaste förändringen när Kia väljer att ge EV6 föryngringskur. Tidigare var det 77,4 kWh som gällde, nu är kapaciteten alltså runt åtta procent högre.

Räckvidden ökar förstås. Några WLTP-siffror finns inte men sett till den höjda energikapaciteten i batteriet kan man räkna sig till att det blir ungefär 40 kilometer extra. Även om Kia säkert förbättrat effektiviteten samtidigt.

Snabbare laddning. Att snabbladda den nya EV6:an ska ta 18 minuter om man börjar på tio procent ocha avslutar när man nått 80. Det är samma tid som tidigare trots att batteriet är större, mängden ström bilen tagit emot under den tiden måste således vara högre. Då behöver även effekten öka.

På insidan har man gjort ett par designförändringar där ratten och skärmarnas integrering är det tydligaste nyheterna. Inga jätteförändringar således.

Viktigare är då att man lagt till en fingeravtrycksläsare som bland annat kan användas till att starta bilen. Android Auto och Apple Carplay ska numera vara helt trådlöst.

När uppdateringarna kommer till Sverige och Europa är ännu inte spikat. Inte heller de exakta specifikationer som blir aktuella här. Men de torde bli likvärdiga de som nu lanserats i Sydkorea.

Annons
Annons
Rulla till toppen