Metallica åker på turné med el- och biogasdrift

Under Metallicas M72-turné i Europa blir det klimatsmart för Metallica, som tillsammans med Iveco turnerar med specialdesignade lastbilar och minibussar.
Annons

Fordonen drivs med el eller biogas och består av specialfolierade ”Metallica Special Edition”-lastbilar av modellerna S-Way och S-eWay, samt minibussarna eDaily och Daily Natural Gas. 

Utöver att transporter av all utrustning till konserterna, fungerar minibussarna i sin tur som skytteltjänst för bandets personal. 

– Liksom Metallicas musik och image har bilarna fått en vass design, som samtidigt är stilfull och nutida i en kombination av gult och matt svart, säger Håkan Jönsson, Business Director hos IVECO Nordics, enligt ett pressmeddelande

– Det råder ingen tvekan om att Metallica-karavanen kommer att synas på vägarna och det gillar vi. 

Under Europaturnén gör Iveco-flottan två stopp i Köpenhamn, två i Helsingfors och ett i Oslo.

– Musikbranschen är känd för korta tidsfrister och inget utrymme för misstag. Ju större band, desto tuffare krav ställs på samarbetspartnerna. Det är därför en enorm ära att bli vald av ett av världens största band, tillägger Håkan Jönsson. 

– Metallicas turnéschema är beroende av att vi levererar kvalitet. Samtidigt är partnerskapet ett uttryck för ett gemensamt engagemang och en strävan efter att minska koldioxidutsläppen – även inom kultur- och underhållningsbranschen. Genom att stödja Metallicas turné möjliggör Iveco ett mer hållbart evenemang och stöttar samtidigt bandets engagemang i miljöfrågor.

Metallica gick i gång direkt

– När vi hade vårt första möte med Iveco Group presenterade de sin vision för detta projekt och hur de tänker förändra framtiden inom transporter och utsläpp, säger Metallica, enligt Ivecos pressavdelning

– Vi kände direkt att Metallicas mål gick i linje med deras, och insåg vilken chans vi har att sänka koldioxidutsläppen inom tunga transporter. […] Tillsammans kan vi bidra till Iveco Groups mål om nollutsläpp till 2040. Tänk att vi får vara med och bidra!

Annons
Annons
Rulla till toppen