Unika Saab-bilar på auktion

Vad gör du i helgen? Boka om allt – under lördagen drar Bilwebs stora Saab-auktion i gång med flera intressanta och signifikanta bilar till salu.
Annons

Ett axplock av bilarna säljs i samband med Saab Car Museum Festival 2024.

Ett par i urval är denna Saab 9-3 TTiD Aero Convertible Independence samt en polisbil från 2006, som är en Saab 9-5 2.3T SportCombi. 

Det som gör denna Saab 9-3 Aero Convertible Independence så speciell är att endast 38 bilar byggdes. Denna är nummer 2. Ryktet säger att nummer 1 gavs till en viss nederländare.

Att det inte byggdes fler beror på att produktionen stoppades när tillverkaren försattes i konkurs. 

Den ursprungliga planen var att producera 366 vilket gör detta exemplar till en ”unicorn” utan dess like. Nyligen återpublicerade vi en jämförelseguide mellan Volvo C70 och Saab 9-3 för att utse den bästa svenska cabben – ni hittar till guiden här

Vänder vi oss till polisbilen kan vi börja med att berätta om dess tjänstgöring. Den kördes i östra Värmland och registrerades 2006. 

Den beställdes som Linear-modell med Aero-motor och såldes vidare efter sin tjänstgöring till en privatperson i Umeå, då med 27 000 mil på mätaren. 

Sedan dess har den bland annat stått som utställningsbil på fordonsmuséet i Arvika.

Ifall du undrar: den får köras i trafik med ett särskilt tillstånd, samt med polistexten övertäckt. Medföljer gör magnetskyltar för att täcka dessa. 

Vad väntar du på? Lägg ett bud och skräm slag på dina medtrafikanter.

Läs även: Tidigare Saab-anställda ställer till med gigantisk fest

Annons
Annons
Rulla till toppen