Okände Red Bull-backade svensken briljerar i Formel 3

Arvid Lindblad är namnet på mångas läppar efter F1-helgen på Silverstone.
Annons

Han plockar rekord efter rekord och är blott 16 år, vilket fått bland annat Red Bull Racings stallchef Christian Horner att hylla honom som en av deras kommande topptalanger.

I premiären i Bahrain vann han första tävlingen han gjorde i en formel 3-bil, i den kortare sprinten på lördagen. I samband med Spaniens GP blev han den yngsta någonsin att vinna ett featurerace i formel 3.

Och i helgen tog han dubbelseger genom att vinna både sprinten och featureloppet, det senare i svåra förhållanden med regnblandat underlag. Att vinna dubbelt blev han också den första att göra i nuvarande F3-reglemente.

– Inför året var det här helgen jag såg mest fram emot eftersom jag inte tävlat i England sedan 2018, säger Arvid till ams i en telefonintervju dagen efter segern.

Arvid Lindblad stod för en succéhelg i Silverstone. Foto: James Sutton / Getty Images

Loppet i Silverstone var en utmaning med snabbt förändrade väderförhållanden. Lindblad och hans team valde att stanna kvar på slicks trots regnet, en riskabel strategi som visade sig vara avgörande.

– Att vinna på hemmaplan var verkligen fantastiskt. Mina föräldrar, min familj och min mentor Oliver Rowland var här med mig den här helgen, vilket gjorde segern ännu mer speciell, berättar Lindblad.

Hans pappa, Stefan Lindblad från Nässjö i Sverige, var också på plats för att se sin son briljera. Arvid, som tävlar med brittisk tävlingslicens, beskrev hur det kändes att hantera pressen och fatta snabba beslut under loppet:

– Jag kände mycket press när vi bestämde oss för att gå i depå under formationsvarvet, men jag kunde se att banan torkade upp snabbt. Det var nervöst, men jag förblev lugn och kunde hantera situationen.

Red Bull ser Arvid Lindblad som en av deras kommande topptalanger. Foto: Joe Portlock / Getty Imagse

Lindblad reflekterade också över vilka personliga egenskaper som bidrog till hans framgång:

– Vi förblev verkligen lugna och hanterade alla situationer så bra vi kunde. Jag tror att det var avgörande för att göra skillnaden jämfört med de andra.

Med siktet inställt på nästa lopp i Budapest ser Lindblad fram emot utmaningen:

– Budapest kommer att bli en väldigt annorlunda helg. Jag har inte kört på banan förut, så det kommer att vara ganska utmanande, men jag ser verkligen fram emot det. Jag tror att vi kommer att få en fantastisk möjlighet att göra riktigt bra ifrån oss där igen.

Efter helgens tävlingar ligger Lindblad på andra plats i mästerskapet, endast sex poäng efter ledande italienaren Gabriele Mini. Sex lopp återstår av mästerskapet, som ska avgöras under tre kommande tävlingshelger i Ungern, Belgien och Italien.

Annons
Annons
Rulla till toppen