BYD bygger ny bilfabrik i Turkiet för europeisk expansion

BYD bygger sin andra fabrik i Europa, denna gång i Turkiet, med en investering på en miljard dollar. Fabriken förväntas stå klar om två år och producera 150 000 bilar årligen.
Annons

BYD tar stora kliv för att stärka sin närvaro i Europa genom att etablera en ny fabrik i Turkiet, enligt Reuters. Tidigare har företaget redan startat ett fabriksbygge i Ungern, och denna nya anläggning i Turkiet blir deras andra på kontinenten. Med en investering på en miljard dollar förväntas fabriken stå klar om två år och ha kapacitet att producera 150 000 bilar per år.

Det som gör BYD extra konkurrenskraftiga är att de har fått de lägsta strafftullarna bland kinesiska biltillverkare, endast 17,4 procent. Detta kan ge dem en fördel, särskilt när det gäller billigare bilmodeller. Det är fortfarande oklart om byggandet av fabriker i Europa har påverkat dessa tullsatser, men det är inte osannolikt.

Geely, en annan kinesisk tillverkare, har fått betydligt högre tullar trots att de redan har fabriker i Europa. Detta kan bero på att de inte satsar på att bygga nya anläggningar på samma sätt som BYD gör. Genom att kringgå tullarna och erbjuda konkurrenskraftiga priser hoppas BYD kunna stärka sin position på den europeiska marknaden. Denna expansion är en viktig del av BYD:s strategi för att etablera sig som en ledande aktör i den europeiska bilindustrin.

Annons
Annons
Rulla till toppen