Honda Prelude gör comeback i Europa

Honda återlanserar den ikoniska Prelude som hybrid på Goodwood Festival of Speed, firar 25 år av hybridteknik med ny modell som kombinerar körglädje och bränsleeffektivitet.
Annons

Honda firar 25 år av banbrytande hybridteknologi genom att återlansera sitt ikoniska modellnamn, Prelude, i Europa. Prelude Concept gör sin europeiska debut på 2024 Goodwood Festival of Speed, och markerar Hondas långsiktiga engagemang för hybridprestanda. Med en investering på en miljard dollar och planerad produktionsstart inom två år, kommer den nya hybridmodellen att kunna producera 150 000 bilar årligen.

Prelude-emblemet återvänder, symboliserar Hondas framtidsvision.

Den ursprungliga Prelude, som debuterade för 45 år sedan, var en symbol för Hondas tekniska innovation. Den nya modellen fortsätter denna tradition genom att kombinera sportig körglädje med hög bränsleeffektivitet, och blir en del av Hondas hel-elektrifierade modellutbud i Europa.

Tomoyuki Yamagami, chefingenjör på Honda, betonar att den nya Prelude är kulmen av 25 års hybridforskning och utveckling. Modellen förenar effektivitet med en spännande körupplevelse och demonstrerar Hondas strategi för att elektrifiera alla nya bilmodeller senast 2040.

Hondas hybridhistoria sammanfattad med nya Prelude Concept i mitten.

Genom åren har Honda introducerat flera banbrytande hybridmodeller, från den revolutionerande Insight coupe 1999 till dagens elektrifierade sortiment. Den nya Prelude blir nästa kapitel i denna framgångssaga och ett tydligt exempel på Hondas fortsatta innovation inom hybridteknologi.

Annons
Annons
Rulla till toppen