Hyundai planerar att delta i WEC och IMSA

Hyundai planerar att ta steget till långlopp under varumärkena Genesis och Hyundai.
Annons

Hyundai har nyligen visat intresse för nya motorsportsprojekt och planerar nu att delta i FIA World Endurance Championship (WEC) och IMSA WeatherTech SportsCar Championship med ett lågkostnadsprogram för LMDh-bilar. Bilarna kommer att köras under varumärket Genesis i Nordamerika och Hyundai i WEC. Det ryktas att Chip Ganassi Racing kommer att driva bilarna i IMSA och möjligen även i WEC, med bas i närheten av Stuttgart, Tyskland.

Snart kan Hyundai stå på startlinjen till det legendariska Le Mans loppet. Foto: Eurasia Sport Images / Getty Images

Hyundai kan välja chassi från godkända leverantörer som Dallara, ORECA, Ligier eller Multimatic, och motorn förväntas komma från franska Pipo Moteurs, som tidigare arbetat med Hyundai i i20 WRC-programmet och Ganassi i Ford GT-programmet.

Denna lågkostnadslösning gör det möjligt för Hyundai att snabbt och effektivt delta i LMDh-klassen, vilken har visat sig framgångsrik trots att den använder Balance of Performance-regler för att konkurrera med dyrare LMH-bilar. ACO har nyligen meddelat att de nuvarande reglerna kommer att vara kvar till åtminstone slutet av 2029, vilket gör det möjligt för Hyundai att fortsätta med detta projekt.

Annons
Annons
Rulla till toppen