Volvo EX30 – mjukvaruproblem och återbetalningar

Volvos lansering av EX30 har drabbats av allvarliga mjukvaruproblem som leder till återbetalningar och återkallelser.
Annons

Först senarelades produktionen av flaggskeppet EX90 på grund av mjukvaruproblem. Nu verkar EX30 ha ännu större problem, som påminner om när Volkswagen skulle lansera ID 3. Autocar rapporterar att felen ”sträcker sig från att skärmar blir svarta och rattknappar inte svarar till att bilar inte laddar och till och med att nödbromssystem aktiveras slumpmässigt”. Dessutom ”låsta infotainment-skärmar, felaktig information (som tid och räckvidd), profiler som återställs till fabriksinställningar och förarhjälpmedel som misslyckas”.

Volvo EX30:s interiör kombinerar modern stil och teknik, men har tyvärr drabbats av mjukvaruproblem.

Vissa kunder rapporteras återlämna sina bilar till Volvo för full återbetalning. Till saken hör att EX30 är en populär modell. Volvo har sålt mer än 35 000 enheter i Europa fram till slutet av maj, vilket gör den till den tredje bäst säljande elbilen där efter Tesla Model Y och Model 3.

Biltillverkaren försenade produktionen av EX30 för att hantera mjukvaruproblem, precis som för EX90. I början av förra månaden återkallade de alla EX30 på grund av ett fel som satte hastighetsmätaren i testläge vid start, men problemet kunde åtgärdas med en OTA-uppdatering så kunderna behövde inte besöka sin återförsäljare. Det verkar som att Volvo vill lösa alla problem på språng utan att behöva utfärda ett försäljningsstopp. Vi får se om Volvos programmerare kan åtgärda alla problem innan drastiska åtgärder krävs.

Annons
Annons
Rulla till toppen