BMW i3 och i8 ger en modern körupplevelse med låga utsläpp

i-modellerna från BMW symboliserar starten på något nytt och det märks redan innan du tagit plats bakom ratten. Detta är en ny era i modern mobilitet: revolutionerande körupplevelse – med alla klassiska BMW-ideal i behåll.

BMW i3 och i8 ger en modern körupplevelse med låga utsläpp
Trots den innovativa tekniken har både i3 och i8 alla klassiska kännetecken för en BMW. Interiören är futuristisk men samtidigt lättanvänd. Starta BMW i8 precis som vilken annan BMW som helst – med skillnaden att du kan köra upp till 35 kilometer på ren eldrift i eDrive-läget.

BMW:s kärnvärden finns representerade mer än någonsin i BMW i3 och BMW i8, och nu kombineras körupplevelsen och prestandan med ansvarstagande och hållbarhet.

Bilarna är byggda för BMW:s eDrive-teknologi – alltså att kunna köras, helt eller delvis, på eldrift. Den smarta drivlinan är ingen eftertanke. BMW i3 och i8 är utvecklade för eldrift redan från början både för maximal körglädje, lägsta möjliga tjänstevikt och högsta krocksäkerhet.

Du kan uppleva körglädjen mellan rödljusen i BMW i3, som erbjuder fantastisk smidighet vid stadskörning med sina 170 hästkrafter och 250 Nm. Den bakhjulsdrivna layouten gör att framaxeln inte påverkas av motorns kraftreaktioner och den elektriska servostyrningen ger en precis styrkänsla. Vändcirkeln på imponerande 9,86 meter kommer du särskilt uppskatta på trånga bakgator. Samtidigt ger det långa axelavståndet säkra och avslappnande köregenskaper.

BMW i8 är baserad på samma tänkande och teknologi, men är en helt annan sorts bil. Den bör upplevas på din favoritväg med sportläget inställt. Då samarbetar bensinmotorn (med BMW TwinPower Turbo-teknologin som skickar kraften till bakhjulen) med en elmotor som driver framhjulen för att skapa en precis körmaskin där du kan utforska prestandan på ett hållbart och säkert sätt.

BMW i3 och i8 ger en modern körupplevelse med låga utsläpp
BMW i3 har batteripaketet placerat så långt ned som möjligt för att sänka tyngdpunkten. Tillsammans med BMW:s klassiska 50:50-viktfördelning ger det maximal körglädje.

Men körglädje är också att kunna ladda upp bilen med klimatsmart el hemma i garaget. Eller att kunna åka hem från jobbet ljudlöst genom stadsnatten. Eller att accelerera till 100 km/h på 4,4 sekunder i samma bil som endast förbrukar 2,1 l/100 km. Detta är en ny dimension av körupplevelse som kombinerar klassiska BMW-ideal med framtidens teknik.

Det är den som är grunden för BMW i3, vars klimatpåverkan är en 33 procent mindre än för BMW 118d, som vann titeln World Green Car of the Year 2008. Om BMW i3 körs på energi som genererats från förnyelsebara källor är skillnaden hela 50 procent.

Och det är också grunden i BMW i8, den hybriddrivna körsensationen med intelligent fyrhjulsdrift, sofistikerad kraft och överlägsen bränsleekonomi – allt i en bil med ett utseende som tar dig direkt in i framtiden redan idag.

Mer om BMW i

Lätta material möter tung design
Interiören: Borta bra, bakom ratten bäst
BMW i8 – vägkramaren
Modern körupplevelse med låga utsläpp
BMW i8: Först i världen med smarta laserstrålkastare
Morgondagens premiumbilar – idag
BMW i – med svart bälte i design
En ny sportbil är född – framtiden börjar nu

Rulla till toppen