BMW i3 och i8: Morgondagens hållbara premiumbilar – idag

BMW i omdefinierar begreppet premium genom att sätta in hållbarhet som en av grundstenarna. Förutom den sofistikerade och världsunika drivlinan har BMW på flera plan jobbat för att minimera i-modellernas både långsiktiga och kortsiktiga miljöpåverkan.

BMW i3 och i8: Morgondagens hållbara premiumbilar – idag
BMW i3 uppnådde ett imponerande resultat i årets upplaga av den prestigefyllda Green Mobility Trophy-tävlingen, där tidningen Auto Zeitungs läsare tycker till. Den vann bland annat titeln ”Bästa elbil” med stor marginal medan BMW i8 blev ”Bästa hybridbil”.

Det handlar inte bara om ett långsiktigt mål. BMW i3 och i8 är verklighet redan nu och sätter en ny standard för hållbarhet och ansvarsfullt tänkande.

Redan i början av utvecklingen tog BMW beslutet att i3 och i8 skulle vara världsledande i att utnyttja lägre vikt och bättre aerodynamik för att förlänga räckvidden och sänka förbrukningen.

Därför används bland annat kolfiberförstärkt polyester för passagerarcellen och magnesium för instrumentpanelen. På så sätt lyckas BMW kombinera extrem vridstyvhet och låg vikt med en imponerande säkerhetsstruktur och ansvarsfulla materialval.

Men BMW:s fokus på hållbarhet sträcker sig ännu längre. BMW i3 och i8 tillverkas med innovativa metoder och resultatet är häpnadsväckande. Att tillverka en BMW i8 kräver 50 procent mindre energi, och 70 procent mindre vatten, än att tillverka en konventionell bil.

Omtanken för omvärlden fortsätter i interiören, som till stor del bygger på användningen av förnyelsebara eller återvunna material, liksom trä- och läderytor som behandlats med klimatsmarta metoder.

Resultatet är inte bara innovativa och futuristiska och hållbara lösningar, utan också en luftig och loungelik interiördesign i BMW i3, och en tight och intensiv sportbilsupplevelse i BMW i8, som perfekt harmoniserar med i-modellernas hållbarhetsfokus.

BMW i3 och i8: Morgondagens hållbara premiumbilar – idag
BMW i3 har en innovativ interiör i världsklass. Den smarta användningen av återvunna och förnyelsebara material i interiören imponerade på juryn i tävlingen Automotive Interiors Expo Award 2014, som belönade den med första pris.
BMW i3 och i8: Morgondagens hållbara premiumbilar – idag
Med den nya solcellsdrivna carporten kombinerar BMW toppmodern teknik med innovativ design. Här kan du ladda din i3 eller i8 genom att utnyttja solenergin – och ingenting går till spillo: om du får ström över kan den användas i huset istället.
BMW i3 och i8: Morgondagens hållbara premiumbilar – idag
BMW i8 byggs precis som BMW i3 med hjälp av vindkraft i BMW:s fabrik i Leipzig. Kolfibern tillverkas med vattenkraft i fabriken i Moses Lake, USA.

Mer om BMW i

Lätta material möter tung design
Interiören: Borta bra, bakom ratten bäst
BMW i8 – vägkramaren
Modern körupplevelse med låga utsläpp
BMW i8: Först i världen med smarta laserstrålkastare
Morgondagens premiumbilar – idag
BMW i – med svart bälte i design
En ny sportbil är född – framtiden börjar nu

Rulla till toppen