En ny sportbil är född – framtiden börjar nu

Att utveckla en ny typ av sportbil kräver tänkande långt utanför boxen. Det räcker inte med att göra den snabb och motorstark, man måste koppla ett helt nytt och större grepp.

En ny sportbil är född – framtiden börjar nu

Dr Norbert Reithofer, styrelseordförande i BMW AG gjorde kraven klara från början: BMW i8 ska kombinera fartresurserna hos en sportbil med förbrukningen hos en kompaktbil. Samtidigt ska BMW i8 ta det som BMW i3 påbörjade till nästa steg.

Det räcker inte med att bilen är banbrytande, hela konceptet måste vara det. Allt ska genomsyras av hållbarhetstänket: bilens livscykel ska från början till slut vara effektiviserad och genomtänkt, och slutligen ska bilen vara återvinningsbar.

BMW i8 handlar om ansvarsfull hållbarhet, men utan att behöva skrika ut det till sin omgivning. Lyx i det moderna och utvecklade samhället handlar inte om överflöd eller slöseri, den nya lyxen är att vara ansvarsfull inför samhället vi lever i. Men det måste fortfarande kännas och synas att det är en högt värderad produkt, med nyskapande material och formgivning.

Henrik Wenders, produktchef för BMW i, förklarar:

”För över 40 år sedan skapade vi BMW M, en av de kraftfullaste bokstäverna i bilvärlden än i dag. Nu skapar vi BMW i, med totalt fokus på effektivitet och hållbarhet, men vi adderar fortfarande alla egenskaper som en äkta sportbil ska ha. BMW i är ett bevis på hur världen utvecklas.” 

En ny sportbil är född – framtiden börjar nu
En ny sportbil är född – framtiden börjar nu

Mer om BMW i

Lätta material möter tung design
Interiören: Borta bra, bakom ratten bäst
BMW i8 – vägkramaren
Modern körupplevelse med låga utsläpp
BMW i8: Först i världen med smarta laserstrålkastare
Morgondagens premiumbilar – idag
BMW i – med svart bälte i design
En ny sportbil är född – framtiden börjar nu

Rulla till toppen