Här finns drömjobben inom bilbranschen

Suget efter verkstadspersonal och bilsäljare ökar.
För att du enkelt ska hitta branschens roligaste tjänster finns därför sajten Verkstadsjobb.se.
"Vi vill locka till oss de bästa medarbetarna genom att erbjuda de riktiga drömjobben", säger Nils Simonsson på Volkswagen Group, som står bakom satsningen.

Här finns drömjobben inom bilbranschen
Foto: Verkstadsjobb.se

Det säljs allt fler bilar – och det gör att behovet av verkstadspersonal och säljare ökar inom den svenska bilindustrin. I det här racet är Volkswagen Group ute efter de bästa medarbetarna.

Brinner du för bilar, tycker om människor, är sugen på att jobba på en spännande arbetsplats och vill ha möjlighet att utvecklas? Då låter koncernen som något för dig. Just nu finns det dessutom flera lediga tjänster ute som riktar sig till säljare, servicerådgivare, reservdelsspecialister och mekaniker. Och fortsätt håll utkik. Under de närmaste åren räknar Volkswagen Group med att behöva anställa cirka 100 mekaniker i Sverige.

"För alla de här jobben krävs det viktig kompetens. Våra mekaniker till exempel måste i dag vara kunniga inom sådant som it-teknik, elkommunikation och högvoltssystem – de måste kunna mer än att byta olja. Men samtidigt vidareutbildar vi alla våra medarbetare och ger dem nya karriärmöjligheter. De ska ligga i framkant. Vi hoppas att de vill växa med oss", säger Nils Simonsson, marknadschef på Volkswagen Group Sverige AB.

På Verkstadsjobb.se. hittar du alla tjänster i de aktuella branscherna, som är lediga inom koncernen. På sajten kan du också läsa om de olika jobben och om Volkswagen Groups olika varumärken.

Foto: Verkstadsjobb.se

"Vi vill göra det så enkelt som det bara går för dem som är intresserade av att arbeta hos oss. Men för att få den bästa personalen är det viktigt att kunna visa att vi faktiskt har de riktiga drömjobben. Verkstadsjobb.se ska därför vara både en sajt där du kan söka jobb, men också en plattform för inspiration, där vi berättar vad vi kan erbjuda dem som jobbar hos oss", säger Nils Simonsson.

Vilket är ditt drömjobb?

* Administratör

* Bilsäljare

* Bilskadereparatör

* Reservdelsspecialist

* Servicerådgivare

* Tekniker

Klicka här – och hitta nya jobbmöjligheter på Verkstadsjobb.se. 

För att visa på fördelarna du får inom koncernen så hittar du flera filmer och artiklar på Verkstadsjobb.se. Där berättar olika medarbetare om sin jobbvardag och vad de tycker om med att jobba just inom Volkswagen Group.

Ett sådant exempel är Viktor Dahl. I en av filmerna berättar han om sin Volkswagen-resa och om hur han gick från att var servicerådgivare till att bli servicechef.

"Jag skulle vilja hälsa alla sin funderar på att söka jobb inom vår koncern att "gör det". Det finns oanade karriärmöjligheter och jag är ett levande exempel på det", säger Viktor Dahl.

 

I en annan film får du möta Fanny Eriksson. Hon började som servicerådgivare för fem år sedan – i dag är hon servicechef för SEAT och SKODA hos Möller Bil i Västerås.

"Det som driver mig är att jobba med bilarna och servicen. Jag får lära mig nya saker varje dag. Du får utbildning och dessutom har vi jätteroligt på jobbet", säger Fanny i filmen.

Var finns ditt drömjobb? Klicka här och hitta alla lediga tjänster på den smarta kartan.