6 saker som gör Opel Zafira till bästa resesällskapet för familjen

Så blir långresan med barnen en fröjd – för första gången. Vi berättar om Opel Zafiras infotainmentsystem IntelliLink med Apple CarPlay och annan smart teknik som gör livet i bilen bättre.

1. OnStar är din egen personliga assistent…

När du köper en Opel Zafira med OnStar får du en personlig assistent på köpet. OnStar är ett uppkopplat, smart och säkert system som är tillgängligt dygnet runt, alla dagar. Tryck på knappen så får du direktkontaktmed en person som till exempel kan ladda ned destinationen dit du vill åka direkt till bilens navigationssystem, för att du inte ska behöva ta ögonen från vägen.

Klicka här – och bygg din egen Opel Zafira.

6 saker som gör Opel Zafira till bästa resesällskapet för familjen

2. …som gärna hjälper till om det värsta skulle hända

Vid en olycka där krockkudden löser ut, kontaktar bilen automatiskt OnStar. Vid behov larmar OnStar sedan SOS, med uppgifter om hur pass allvarlig olyckan är, hur många personer som befinner sig i bilen och var bilen befinner sig. För att detta ska fungera är OnStar-centralen därför alltid bemannad med kunnig personal som hjälper till.

6 saker som gör Opel Zafira till bästa resesällskapet för familjen

3. Apple CarPlay ger dig mobilapparna på bilskärmen

Opel Zafira finns med ett helt nyutvecklat infotainmentsystem med sjutumsskärm som heter R4.0 IntelliLink. Det har också stöd för Apple CarPlay och Android Auto, som visar mobilapparna på instrumentpanelens skärm, i ett mer bilvänligt format. Du känner igen allt från din mobil – som Spotify och kartappen – men formatet är mycket enklare och säkrare att sköta än att pilla med mobilen. Och USB-kontakten ser till att du inte kör slut på mobilbatteriet.

Nyfiken? Här kan du läsa mer om Opel Zafira.

6 saker som gör Opel Zafira till bästa resesällskapet för familjen

4. Lysande!

Den dämpade interiörbelysningen är en mysig funktion som gör resan lite behagligare när det skymmer. Men Opel var också tidigt ute med smarta strålkastare som anpassar sig efter omgivningarna. Det är viktigt, eftersom tre av tio olyckor sker nattetid trots att det är betydligt färre bilar på vägarna.

LED-strålkastarna är 25 procent starkare än halogenstrålkastare och tar hänsyn till hur du vrider på ratten, hur fort du kör och andra körförhållanden.

Strålkastarna kan anpassas i nio olika lägen, till exempel för stadskörning i låg fart eller för landsvägskörning i högre fart. Helljuset kan blända av automatiskt när du får möte – en funktion som är lätt att vänja sig vid!

”Att göra intelligent LED-teknik tillgängligt på bred front är det bästa sättet att minska riskerna med mörkerkörning, säger William F Bertagni, utvecklingschef på Opel i Europa.

6 saker som gör Opel Zafira till bästa resesällskapet för familjen

5. Prylarna som gör långresan mer avslappnad

Opel Zafira kan själv hålla avståndet till bilen framför med hjälp av den adaptiva farthållaren. Opel Eye håller koll på vägen och varnar om du riskerar att krocka, även i döda vinkeln samt varnar om du är på väg över i fel fil utan att blinka. Dessutom filmar den vägskyltarna, så missar du hastighetsskylten räcker det att titta i displayen bland instrumenten.

Förutom den smarta tekniken har Opel Zafira ergonomiskt certifierade stolar med utskjutbart lårstöd och ett riktigt VIP-baksäte – de tre stolarna kan omvandlas till två med ett vadderat armstöd i mitten.

6 saker som gör Opel Zafira till bästa resesällskapet för familjen

6. Uppkopplingen gör barnen nöjda

Skrikande barn i baksätet? Så behöver det inte vara. Alla kan dra nytta av bilens WiFi-hotspot med 4G-uppkoppling, som kommer finnas tillgängligt i Sverige för Zafira lite längre fram. Med en surfplatta och en film blir det plötsligt helt tyst i baksätet. När vi får WiFi till Sverige kommer upp till sju enheter kunna koppla upp sig mot det trådlösa nätverket.

All den här tekniken fanns tidigare bara i lyxbilssegmentet, men nu finns den alltså i din nästa familjebil. Plötsligt blir långresan betydligt härligare!

Här kan du bygga din egen Opel Zafira – så att den passar hela familjen.

Rulla till toppen