Buda på Volkswagen Golf GTI Clubsport S – överskottet går till Bris

Här har du chansen att köpa en av bara fyra exemplar av Volkswagen Golf GTI Clubsport S som säljs till kund i Sverige. Den superexklusiva modellen säljs till de fyra personer som lägger högst bud och överskottet utöver utropspris går till Bris, Barnens rätt i samhället.

Buda på Volkswagen Golf GTI Clubsport S – överskottet går till Bris

Intresset för Volkswagen Golf GTI Clubsport S är enormt – svenska Volkswagen har redan ett 50-tal intresseanmälningar, men bara fyra bilar ska säljas. Därför auktioneras bilarna ut till högstbjudande och överskottet, över utropspriset på 297.000 kronor, går till Bris.

Auktionen av de fyra Volkswagen Golf GTI Clubsport S sker på Tradera och går att följa i realtid här på auto motor & sport. Auktionerna pågår under tre till fem dagar. De röda och vita bilarna har svarta tak.

Bil 1: Pure White, måndag 12 december–onsdag 14 december (avslutad, vinnande bud: 418.100:–)
Bil 2: Deep Black Pearl, onsdag 14 december–söndag 18 december (avslutad, vinnande bud: 420.100:–)
Bil 3: Tornado Red, söndag 18 december–onsdag 21 december (avslutad, vinnande bud: 425.300:–)
Bil 4: Pure White, onsdag 21 december–söndag 25 december (avslutad, vinnande bud: 450.600:–)

Bilarna

Volkswagen Golf GTI Clubsport S är en exklusiv specialversion av den klassiska GTI-modellen. Den har bland annat högre effekt (310 hästkrafter), sexväxlad manuell låda (som är lättare än en dubbelkopplingslåda), helt omarbetad hjulupphängning och Michelin Sport Cup 2-däck. Men det som verkligen skiljer ut Clubsport S från andra GTI-modeller är att baksätet är ersatt med... ingenting. Det sparar vikt och ger en kompromisslös körkänsla.

Volkswagen Golf GTI Clusport S har satt en imponerande varvtid på Nürburgring på 7:47,19 tack vare all modern teknik, men modellen är också en tillbakablick för att hylla GTI-modellens 40-årsjubileum.

Läs mer om bilarna och auktionen här.