Turtle Speed Clean & Wax rengör och vaxar din bil på nolltid

Med produkter från Turtle Wax underhåller och skyddar du din bil på bästa vis. Du får en snygg bil som dessutom har högre andrahandsvärde. Här berättar vi hur du rengör och vaxar, steg för steg. Det bästa av allt – det går snabbt!

Turtle Speed Clean & Wax rengör och vaxar din bil på nolltid
Foto: SEAB

Bra verktyg är halva jobbet, brukar man säga, och det gäller för bilvårdsmedel också. Med rätt produkter blir det enkelt att hålla din bil fin och du får ett snyggt, långvarigt resultat.

Nyckeln till en glänsande lack är att regelbundet vaxa bilen. Förutom glansen uppnår du också den minst lika viktiga egenskapen – att smuts har mycket svårare att fastna på en blank, rengjord yta. Att tvätta bilen blir därför mycket enklare om du vaxat lacken.

En del drar sig kanske för att rengöra och vaxa sin bil, men då har du förmodligen dåliga erfarenheter av svårjobbade produkter. Att vaxa bilen är enkelt och går snabbt, förutsatt att du väljer rätt bilvårdsmedel.

Turtle Speed Clean & Wax är ett nytt exempel på en bilvårdsprodukt som verkligen "gör halva jobbet". Spayflaskan gör det enkelt att lägga på medlet och dosera i rätt mängd. Turtle Speed Clean & Wax både rengör lacken och vaxar ytan i ett moment.

Du börjar med att tvätta bilen noga med bilschampo och vatten, förslagsvis med Turtle Wax Max-Power Car Wash som kan doseras till rätt tvättstyrka i tre nivåer. Efter tvätt torkas lacken ren med ett sämskinn, eller ännu hellre en mikrofiberduk.

Turtle Speed Clean & Wax sprutas ut över ett mindre område av lacken. För att hålla i minnet var du rengjort och vaxat kan du till exempel dela upp motorhuven i fyra delar, en dörr i två delar, och så vidare. Du behöver inte spruta på speciellt mycket av medlet, resultatet blir inte bättre för att man lägger på ett tjockt skikt.

Direkt efter att Turtle Speed Clean & Wax sprutas på tar du en mjuk mikrofiberduk och polerar det avgränsade området. Det är nu du känner hur extremt lättjobbat vaxet är och du behöver inte alls gnugga speciellt hårt för att få tillbaka den rätt lystern i lacken.

Turtle Speed Clean & Wax är en ny produkt som "gör halva jobbet", eftersom medlet är så lättjobbat. Spayflaskan gör det enkelt att lägga på medlet och dosera i rätt mängd.

I ett moment rengör Turtle Speed Clean & Wax lacken och tar bort mindre polerrosor (mycket små, cirkelformade repor som kan uppstå av till exempel smuts i tvättsvampen). Samtidigt som lacken rengörs effektivt poleras också vax in i ytan.

När lacken känns slät och ren går du till nästa yta. Om du doserar sparsamt med Turtle Speed Clean & Wax behövs ingen efterpolering. Den fina, djupa glansen i lacken framträder direkt och det känns hur "hal" ytan blivit av rengöring och vaxning.

Om du skulle spruta Turtle Speed Clean & Wax lite vid sidan av lackerade ytor, till exempel på glas eller plast, är det ingen fara. Enklast är att direkt använda en blöt mikrofiberduk och torka bort överflödet som hamnat fel.

Efter rengöring och vaxning får du ett långvarigt skydd och en bra, smutsavvisande glans. Eftersom processen att rengöra och vaxa bilen går så snabbt kan du upprepa vaxningen regelbundet. Hur ofta du behöver upprepa vaxningen beror på körsträcka och miljö. Bilar som parkeras i garage får mycket mindre mängd smuts på lacken jämfört med de som står utomhus hela tiden.

Nedfallande smuts som till exempel kåda och träddropp blir mycket enklare att få bort om lacken är vaxad. Det som du däremot alltid måste ta bort direkt är fågelträck, som är starkt frätande och kan ge bestående fläckar i lacken. Upptäcker du fågelbajs på bilen är alla metoder bra – köp till exempel en flaska mineralvatten och skölj direkt. Vänta inte till nästa dag, då kan det vara för sent.

Använda mikrofiberdukar slänger du i tvättmaskinen och kör i ett vanligt program, 40 grader. Använd inte sköljmedel, för det täpper till mikrofibern. Låt dukarna torka och sen är de redo att användas igen. Turtle Wax har ett brett sortiment av olika mikrofiberdukar som är avsedda för lack, inredning och glasytor. 

När du upptäckt hur bra mikrofiberdukarna är kommer du att använda dom i hemmet också, städningen går som en dans med rätt redskap!

1) Första steget i varningen är förstås att få bilen och lacken riktigt ren. Vid behov kan man behöva använda avfettningsmedel och/eller högtryckstvätt. Turtle Wax har en speciell tvättsvamp med "våffelyta", den är mycket bra att använda.

2) Tvätta hela bilen noga. Använd rikligt med vatten. Räkna kallt med att det går åt minst två tvätthinkar till en normalstor bil. Undvik att doppa svampen i botten av hinken, där ligger grus och smuts.

3) Turtle Max-Power Car Wash Shampo är en ny produkt med variabel tvättstyrka, beroende på hur man doserar. God rengöringsförmåga i precis den nivå som behövs.

4) Skölja bilen noga efter tvätt. Gärna med högtryckstvätt. Torka rent med en mikrofiberduk, Turtle Wax har en stor och extra tjock modell som är perfekt till detta.

5) Spruta på Turtle Speed Clean & Wax på den torra lacken. Överdriv inte mängden, det behövs inte. Lägg på medlet på en begränsad yta.

6) Återigen rekommenderar vi en mjuk och tjock mikrofiberduk för polering och vaxning. Allt sker i ett moment och medlet är mycket lättarbetat. Den snygga glansen syns direkt och du kommer att häpna över hur lätt arbetet sker. Låt grannarna bli avundsjuka och berätta gärna hur lätt det är att vaxa bilen, med rätt produkter.