5 skäl: Därför är det fördelaktigt att serva din Ford på auktoriserad verkstad

5 skäl: Därför är det fördelaktigt att serva din Ford på auktoriserad verkstad
Advertisement

Ford Motorcraft har tagit fram ett riktigt bra erbjudande på service, reparationer, besiktningshjälp och däck för bilar som är äldre än sex år. Det är en utmärkt chans att ge din Ford den service den förtjänar – även när den inte är sprillans ny längre.

När du lämnar in din Ford för service på en auktoriserad Fordverkstad har teknikerna som mål att hålla bilen i samma skick som när den precis rullade ut ur bilhallen första gången. Ford Motorcraft Originalservice innefattar allt som krävs för att se till att din Ford förblir en Ford. Prisvärt och enkelt – utan dolda kostnader.

Det finns framför allt fem anledningar till varför du ska välja en auktoriserad Fordverkstad när det är dags för service. Här nedan är hela listan. Läs mer om Ford Motorcraft Orginalservice här. 

1. Service som håller andrahandsvärdet uppe

Ford Motorcraft Originalservice håller uppe andrahandsvärdet och du slipper dyra och tidsödande driftstopp. Det gör att nästa bilägare kan vara trygg i hur bilen har servats. Ford Motorcraft Originalservice är en service som innefattar olje- och oljefilterbyte, byte av kupéfilter samt kontroll av bilens 30 viktigaste säkerhetspunkter. Du lämnar din bil i proffsens erfarna händer, trygg med att ingen kan Ford bättre än Ford själva.

2. Reparationer med tydliga priser

Ford vill göra det enkelt för dig att veta vad en reparation kommer att kosta. Du som privatperson kan därför vara trygg i att Ford alltid visar priserna inklusive arbetskostnad och moms. För transportbilar visar vi priserna exklusive moms. Ford Motorcraft ger dessutom Ford-ägaren fasta priser på de vanligaste reparationerna – med prisgaranti! Det innebär att om du mot förmodan får ett lägre kostnadsförslag hos en annan verkstad som använder Ford originaldelar, så utför Ford arbetet till samma pris.

Du får alltid veta vad det kostar innan teknikerna sätter igång. Och du behöver självklart inte vänta medan bilen servas om du inte vill – många av våra verkstäder kan hjälpa till med transport, till exempel i form av lånebil eller hyrbil.

3. Besiktningshjälp när det behövs

Många av våra verkstäder kan hjälpa dig att kolla din bil innan besiktningen eller besikta bilen åt dig. I båda fallen får du ett prisvärt kostnadsförslag om något behöver åtgärdas.

4. Teknikerna har stenkoll på din bil

Utvecklingen i bilbranschen går snabbt och bilarna kan nästan beskrivas som "rullande smartphones" med tusentals rader mjukvarukod och avancerad teknik. De auktoriserade Fordverkstäderna är erfarna och teknikerna specialutbildas hela tiden för att kunna hålla sig uppdaterade om de senaste nyheterna. Och de auktoriserade Fordverkstäderna har alltid tillgång till den senaste mjukvaran för bilen – en mycket viktig del i en modern bil.

5. Originaldelar och smidig assistanshjälp

Ford Motorcraft Originalservice använder förstås alltid originaldelar av högsta kvalitet, som testats hårt innan de sätts i produktion. Och servar du din bil på en auktoriserad Fordverkstad får du dessutom Ford Assistans kostnadsfritt fram till nästa schemalagda service. En extra trygghet på vägen, för dig och familjen, som gäller i hela Europa för exempelvis punktering, med lånebil och övernattning på hotell om det behövs. Det här är en tjänst som annars kan kosta många hundra kronor om året.

Läs mer om Ford Motorcraft Orginalservice här.