Som en ny bil – BMW Premium Selection med garanti och nybilskänsla

Kan man både äta kakan och ha den kvar? Jo, med BMW Premium Selection gör du ett säkert begagnatköp med generösa garantier. Bilen är nästan ny och du får två års fri service, samt en veckas bytesrätt.

Advertisement

Trygghet och lyxig nybilskänsla är de två främsta skälen för de flesta som väljer att köpa en helt ny bil. Till nackdelarna hör en rätt snabb värdeminskning och dyrare finansiering, jämfört med att köpa begagnad bil. En begagnad bil ger därför också ett mer korrekt värde på bilen, i och med att de första årens kraftiga värdeminskning redan är förbrukad.

Men det går faktiskt att både äta kakan och ha den kvar – det vill säga kombinera fördelarna med ny bil och begagnad bil. Köper du begagnad bil via BMW Premium Selection får du garanti även för de bilar som passerat gränsen för nybilsgarantin. Det omfattande garantipaket kan BMW ge därför att man först gjort en fullständig kontroll av bilen, inifrån och ut, inklusive provkörningstest och kontroll av felkoder i motorstyrningen. Kvalitetssäkringen utförs av en certifierad, erfaren BMW-tekniker.

Rabatt och garantier

I BMW Premium Selection ingår även två års fri service eller 4.000 mil (beroende på vad som kommer först), förutsatt att bilen finansieras via BMW Financial Services. Det gäller även för de BMW-bilar som passerat de första tre åren av fri service. Skulle ett driftstopp inträffa gäller BMW Mobile Care, en omfattande vägassistans över hela Europa – dygnet runt 365 dagar om året.

De som väljer BMW Premium Selection får dessutom en extra förmånlig rabatt på BMW-försäkringen, om de finansierar sitt bilköp hos BMW Financial Services. 

Det garantipaket som följer med BMW Premium Selection skiljer sig åt, beroende på hur gammal bilen är. Är bilen yngre än 12 månader så gäller nybilsgarantin som vanligt fram till 24 månaders ålder. För bilar med en ålder på 12–23 månader gäller nybilsgarantin fram till 24 månader, därefter gäller BMW Premium Selections 12-månadersgaranti – eller till 2.000 mil från leveransdagen. För bilar som är äldre än 24 månader gäller BMW Premium Selections 12-månadersgaranti i ett år efter leveransdagen, eller 2.000 mil (vilket som kommer först).

 

Ett alternativ för alla plånböcker

De bilar som ingår i BMW Premium Selection är oftast ganska nya. Men i urvalet ingår bilar upp till fem års ålder, med en körsträcka på mindre än 12.000 mil. Därför finns det en god spridning i prisnivå, varför de flesta kan hitta precis rätt bil för sin ekonomi.

Med bilarna som ingår i BMW Premium Selection ingår all dokumentation som visar underhåll- och servicehistorik, givetvis utförda av auktoriserade experter. Det är viktiga dokument för att säkerställa ett fortsatt högt andrahandsvärde.

De som finansierar sin BMW Premium Selection bil via BMW Financial Services får tre gratismånader med ”BMW Låneskydd”. Det är en försäkring som skyddar låntagaren i de fall man får sin betalningsförmåga nedsatt. Det kan handla om arbetslöshet, olycksfall, sjukdom eller i värsta fall dödsfall. Efter tre gratismånader väljer bilägaren om han eller hon vill förlänga sitt låneskydd.

Att hitta rätt bil i BMW Premium Selection är lätt. Man går in på den svenska BMW-sajten och söker sig vidare till BMW Premium Selection. Där går det att söka på modellserie (som 3-serie), eller exakt på en favoritmodell (exempelvis BMW 335 xDrive Touring). Sökområdet för BMW Premium Selection omfattar alla svenska BMW-handlare, men det går även att begränsa sökområdet till en stadsregion.

 

Kvalitetssäkrad av tekniker

För att ge den rätta nybilskänslan genomgår alla bilar i BMW Premium Selection en heltäckande rekonditionering. Det får inte finnas några yttre skador utöver bilens ålder och normalt slitage. Vid behov lackpoleras och vaxas bilen. Alla invändiga detaljer rengörs noggrant och inget slitage utöver normalt bruk tillåts, annars ersätts exempelvis golvmattor med nya. Efter behov utförs också behandling mot lukt. Givetvis rengörs alla glasytor både invändigt och utvändigt.

Däcken får ha ett minimum av fyra millimeters slitagedjup, annars byts de ut. Batteriet ska ha minst 90 procent kvar av sin ursprungliga kapacitet. Alla vätskor kontrolleras, liksom gummislangar. Det kan gälla kylsystem, bromsvätska och eventuell hydraulik. Inget läckage får förekomma. Om bilen behöver genomgå kontrollbesiktning utförs det innan leverans.

Allt ska vara på topp hos de bilar som ingår i BMW Premium Selection för att ge ett tryggt och säkert bilägande. Samma känsla som hos en ny BMW, fast med en lägre månadskostnad.

Rulla till toppen