Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax – unikt snabbvax med extra lång hållbarhet

Äkta Carnauba-vax och långvarigt lackskydd i ett snabbvax? Jo, tack vare kemikaliemixen i Turtle Wax nya Hybrid-serie är detta möjligt. Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax kan användas på både blöta och torra bilar, vilket gör arbetsmetoden mycket snabb och enkel.

Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax – unikt snabbvax med extra lång hållbarhet
Nya Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax är ett unikt snabbvax som ger långvarigt lackskydd.

Gammal är äldst, brukar det heta, och när vi pratar lackvård är det klassiska Carnauba-vaxet en svårslagen produkt. Det naturliga vaxet, som utvinns ur en bladväxt, har både lång hållbarhet och en fantastisk glans.

Under den här våren lanserar Turtle Wax sin nya Hybrid-serie där man kombinerar modern kemteknik med traditionella bilvårdsingredienser, som Carnauba-vax. I serien ingår Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax, ett unikt sprayvax som är enkelt att använda och faktiskt ger ett långvarigt lackskydd.

Under fjolåret testade svenska Turtle Wax den nya produkten och häpnade över resultaten. Även efter flera tvättar och månader fanns det en tydlig, pärlande effekt som stötte bort smuts och vatten från lacken. Testerna visade att om man använder Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax regelbundet vid tvätt byggs det upp ett bra och långvarigt lackskydd – något som är helt nytt för den här typen av bilvårdsmedel.

Till skillnad från många andra produkter med Canauba-vax är appliceringen väldigt enkel. Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax sprayas på lacken direkt efter tvätt, antingen på blöt lack eller torr lack. Sedan torkar man rent/torrt med en mikrofiberduk eller ett syntetiskt sämskskinn. Snabbt och enkelt.

I bildserien nedan visar vi i tydliga steg-för-steg bilder hur enkelt och snabbt det är att ge sin bil ett långvarigt lackskydd med Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax. Några minuter extra vid biltvätt, sedan kan du njuta av både en fantastisk glans och en bil som är lätt att tvätta nästa gång. Har du testat en gång kommer du aldrig att tvätta din bil utan Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax!

 

Nya Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax är ett unikt snabbvax som ger långvarigt lackskydd.

Det har sagts förut men tål att upprepas: Bra verktyg gör halva jobbet. Om din bil är riktigt smutsig måste man rengöra från grunden. Till fälgarna använder vi Turtle Wax Redline Wheel Cleaner och på lacken testvinnaren Turtle Wax Extreme Prewash-T. Spraya på och låt medlen verka några minuter. Använd högtryckstvätten och se hur all upplöst smuts spolas bort. Spola nedifrån och upp med högtryckstvätten, då rinner smutsen över ren lack (och fastnar inte igen). Stå vid en spolplatta med oljeavskiljare.

Den sista smutshinnan tar vi bort med bilschampo och tvättsvamp. Tre verktyg behövs: till vänster den stora Turtle Wax tvätthink (10 liter) med bottensil (håller smutskornen borta), Turtle Wax Miracle Sponge (våffelsvamp) och bilschampot Turtle Wax Max-Power. Doseringen av Turtle Wax Max-Power avgör rengöringsförmågan och går att variera efter behov.

Turtle Wax Miracle Sponge har "gropar" i ytan som bäddar in eventuella smutskorn och minskar risken för tvättrepor. Tvätta noga, en sektor i taget, och försök undvika missar. Använd rikligt med vatten, fyll på tvätthinken med nytt schampo om det behövs. Spola bort schampot uppifrån och ner.

Vid torkning och polering rekommenderar vi mikrofiberduken Turtle Wax Professional Microfiber Towel. Den är stor, tjock och sväljer mycket vatten. Om mikrofiberduken blir smutsig tvättas den i tvättmaskin, 60 grader och utan sköljmedel.

Ska man spraya på Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax på en torr lack gäller det först att få bort vattnet. Till vänster Turtle Wax Miracle Water Blade, en mjuk skrapa som snabbt stryker bort överflödigt vatten åt sidorna. Sista vattendropparna tar man bort med Turtle Wax Professional Microfiber Towel.

Nu är det dags att spruta på Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax och tricket är att vara snål. Medlet är väldigt drygt och det blir bara svårt att polera rent om man överdriver doseringen. Testa dig fram, efter några gånger lär man sig vilken mängd som är lagom.

Spraya Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax på en begränsad yta, till exempel en dörr, och polera sedan med favoritduken Turtle Wax Professional Microfiber Towel. Gå till nästa område, spraya, polera, och så vidare tills man gått runt hela bilen. Ta ett steg tillbaka och njut av den fina glansen i lacken. Nu har bilen ett skyddande vaxlager som tål flera tvättar, det gör bilen lättare att tvätta ren nästa gång och till exempel insekter fastnar inte så hårt.

Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax fungerar även utmärkt att spraya på våt lack. Man kan använda torkbladet Turtle Wax Miracle Water Blade för att först ta bort vatten från rutorna. Även här gäller det att arbeta på ett område i taget. Polera och torka upp vattnet med mikrofiberduken Professional Microfiber Towel eller använd Turtle Wax Microfiber Syntetskinn, som på bilden. Vilken metod som är bäst är lite av en smaksak.

Wow, den hör produkten har jag längtat efter till min bi!
75
72