Slipp stressen – här får du hjälp av Sveriges främsta transportbilsexperter

Alla transportbilar behöver service och underhåll – men Mercedes Van ProCenter minimerar den tid som ditt arbetsfordon står stilla. Här är de tjänster du kan få hjälp med via Mercedes certifierade verkstäder.

Slipp stressen – här får du hjälp av Sveriges främsta transportbilsexperter

Under flera år har Mercedes-Benz arbetat för att utveckla sitt program för transportbilskunder: Van ProCenter, i syfte att erbjuda mobilitet, trygghet och service.
Förutom de tjänster som ingår är personalen som arbetar, både i verkstad men också hos återförsäljare, den största garantin för att du som kund alltid ska få rätt hjälp.

De säljare som är anknyta till programmet går minst två nya specialutbildningar om året, och de kan erbjuda kunden en helhetslösning som inkluderar finansiering, serviceavtal och försäkring.

– En transportbil är ett arbetsredskap som ska dra in pengar, och nio gånger av tio är det inte slutpriset på bilen som blir avgörande. Du köper ett helt koncept med en trygghet och en ekonomisk lönsamhet – och jag vill påstå att vi är väldigt duktiga på att förklara detta, säger Johan Wigh, försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar på Hedin Göteborg Bil AB i Göteborg.

Även ur ett ekonomiskt perspektiv är Van ProCenter en lönsam affär för de flesta verksamheter. Du som kund tecknar ett serviceavtal där slitagedelar ingår, som gäller i fem år och upp till 30 000 mil.

– Under den tiden har du en fabriksgaranti – vilket innebär att du bara har en månadskostnad, så du vet vad din bil kommer kosta under fem år. Det blir inga oförutsedda utgifter vilket är en trygghet, berättar Johan Wigh.

För de företagare som är i behov av stöd och rådgivning för att göra rätt val av bil eller extratjänster har Van ProCenters dedikerade säljchefer och säljare som bara jobbar med Mercedes-Benz transportbilar.

– Mottot är att proffs ska handla av proffs. Kunderna ska känns sig trygga i att de får rätt hjälp och rätt sorts transportbil, som också är en bra ekonomisk lösning. Om det blir rätt så får man en nöjd kund, säger Johan.

Johan berättar vidare att ett Van ProCenter alltid har en bil inne i varje segment och minst två påbyggnadslösningar hemma som säljarna kan visa för kunden. Allt för att skärddarsy efter behov. 

– Det kan exempelvis röra sig om ett skåp med bakavlyft eller en flakbil med kran. Det finns alltid ett stort utbud där man kan se olika lösningar, och alla våra modeller så som Citan, Sprinter och Vito finns för provkörning. Det är en väldig kundnytta att man inte bara kan se dem, utan även få klämma och känna på dem, säger han.

LÄS MER: Allt om Mercedes Van ProCenter

Nya tekniker

Nyligen lanserade Mercedes sitt system Pro Connect som underlättar för smidig och enkel kommunikation mellan förare, fordon och vagnparksansvarig. Pro Connect finns i alla nya Vito och Sprinter, och kan därför erbjudas även till dig som kund hos Van ProCenter. 

– Mercedes PRO Connect låter ägaren se var bilen är och du kan också få direktrespons om bilens skick. För dig som arbetar med distribution finns det stora möjligheter i att vara uppkopplad och att ständigt kunna ta del av det informationsflöde som sker.
Man kan även göra körstilsanalyser och sedan coacha personalen kring hur man kör mer ekonomiskt. Vi kan hjälpa till med att visa hur systemen fungerar så att du som kund direkt kan börja utnyttja de fördelar som följer med PRO Connect, säger Johan Wigh. 

Även Van ProCenter-verkstäder har en rad unika egenskaper och erbjudanden, bland annat med en större tillgänglighet i kombination med generösa öppettider. Det gör det enkelt för kunden att hitta utrymme för ett besök till centret under dagen, oavsett när företagaren börjar och slutar sitt arbetspass. 

Verkstäderna har dessutom en mekaniker som är jourhavande dygnet runt. Det ger företagen en stor trygghet – och att man snabbt kan få transporten rullande igen innebär att åkaren kan minimera påverkan för de egna kunderna. Vid service erbjudes dessutom alltid en transportbil från Mercedes-Benz som ersättningsbil, så företaget slipper blanda upp fordonsflottan med udda märken – och förarna får jobba i en miljö som de är vana vid. 

– Du som kund ska välja Van ProCenter för att bilen inte ska behöva vara ytterligare ett orosmoln i verksamheten. Från det att bilen rullar ut från oss till att du kommer in för service och vidare till vårt höga kvalitetsarbete i efterkontroller, kan du vara säker på att allt fungerar smidigt, säger Johan Wigh.

LÄS MER: Detta ingår i Mercedes Van ProCenter