Sex anledningar att serva din Ford på auktoriserad verkstad

Det finns framför allt sex anledningar till varför du ska välja en auktoriserad Fordverkstad när det är dags för service.

Sex anledningar att serva din Ford på auktoriserad verkstad
Advertisement

Ford Economy Service har riktigt bra erbjudanden på service, reparationer, besiktningshjälp och däck för personbilar äldre än sex år och transportbilar äldre än fyra år. En bra chans att ge din Ford den service den förtjänar – även när den inte är sprillans ny längre.

 
 
 
 

Det finns framför allt sex anledningar till varför du ska välja en auktoriserad Fordverkstad när det är dags för service. Här nedan är hela listan. Läs mer om Ford Economy Service här. 

 
 
 
 
 

1. Säker kontaktfri hantering

Fords auktoriserade verkstäder erbjuder kontaktfria service och reparationer, så du kan känna dig trygg samtidigt som du inte behöver tumma på din fortsatta mobilitet. Du kan exemplelvis hämta och lämna bilen utan att besöka kundmottagningen, och vissa verkstäder erbjuder även hämtning och lämning av bilen. För att kommunicera använder Ford sig av det digitala serviceverktyget Ford Video Check. Du får en film skickad till din mobil där du ser vad som åtgärdats och vad din Fordtekniker eventuellt rekommenderar dig att tänka på eller åtgärda. Fords verkstäder arbetar alltid med högt ställda krav på hygien, säkerhet och renlighet när vi arbetar med din bil.  Både för din och för vår personals säkerhet. Ford använder skydd inne i bilen och rengör utrustning regelbundet. Vid återlämning är alla kontaktytor är rengjorda.

2. Reparationer med tydliga priser

Ford vill göra det enkelt för dig att veta vad en reparation kommer att kosta. Du som privatperson kan därför vara trygg i att Ford alltid visar priserna inklusive arbetskostnad och moms. För transportbilar visas priserna exklusive moms.

Du får alltid veta vad det kostar innan teknikerna sätter igång. Och du behöver naturligtvis inte vänta medan bilen servas om du inte vill – många av våra verkstäder kan hjälpa till med transport i form av lånebil eller hyrbil.

3. Besiktningshjälp när det behövs

Många av våra verkstäder kan hjälpa dig att kolla din bil innan besiktningen eller till och med besikta bilen åt dig. I båda fallen får du ett kostnadsförslag om något behöver åtgärdas.

4. Teknikerna har stenkoll på din bil

Utvecklingen i bilbranschen går snabbt och bilarna kan nästan beskrivas som "rullande smartphones" med tusentals rader mjukvarukod och avancerad teknik. De auktoriserade Fordverkstäderna är erfarna och teknikerna specialutbildas hela tiden för att hålla sig uppdaterade om de senaste nyheterna. Och de auktoriserade Fordverkstäderna har alltid tillgång till den senaste mjukvaran och utrustningen för din bil – en mycket viktig del i moderna bilar.

5. Originaldelar och smidig assistanshjälp

Ford Economy Service använder förstås alltid originaldelar av högsta kvalitet, som genomgått gedigna tester innan de sätts i produktion. Och servar du din bil på en auktoriserad Fordverkstad får du dessutom Ford Assistans helt kostnadsfritt fram till nästa schemalagda service. En extra trygghet på vägen, för dig och familjen, som gäller i hela Europa för exempelvis punktering, med lånebil och övernattning på hotell om det behövs. Ska du teckna en likvärdig separat vägassistans kostar det vanligtvis från 500 kr och uppåt.

6. Service som håller andrahandsvärdet uppe

Ford Economy Service håller uppe andrahandsvärdet och du slipper dyra och tidsödande driftsstopp. Det gör att nästa bilägare kan vara trygg i hur bilen har servats. Ford Economy Service är en service som innefattar olje- och oljefilterbyte, byte av kupéfilter samt kontroll av bilens 20 viktigaste säkerhetspunkter. Du lämnar din bil i proffsens erfarna händer, trygg med att ingen kan Ford bättre än Ford själva.

Läs mer om Ford Economy Service här.