Egenföretagaren Mikael servar alltid bilarna hos Ford: "En självklarhet"

Egenföretagaren Mikael Kurikka kör Ford både i jobbet och privat, och servar alltid sina bilar på auktoriserade verkstäder. "Det är en självklarhet", säger han.

Egenföretagaren Mikael servar alltid bilarna hos Ford: "En självklarhet"
Ford är det självklara valet när Mikael Kurikka, till höger i bild, väljer bilar till företaget.
Advertisement

Egenföretagare har mycket att tänka på. Uppdrag ska utföras, personal ska anställas och fakturor ska skickas. Då underlättar det att ha en fordonsflotta som man kan lita på, och verkstäder som ger den bästa tänkbara servicen till firmabilarna. Det har Mikael Kurikka skaffat sig. Han driver sedan 13 år företaget Mikael Kurikka Bygg som nu har sex anställda och tre Fordbilar i sin ägo, med en fjärde på väg in.

Att det var just Fordar som skulle användas i verksamheten var en självklarhet redan från början. Mikaels hjärta har alltid bultat lite extra hårt för Ford – speciellt härliga prestandamodeller som Mustang och Raptor. Och när man kan ha samma märke på firmabilen som på ögonstenen hemma i garaget är valet inte så svårt.
"Det finns inte många andra märken som kan erbjuda både nöjesbilar, arbetsbilar och vanliga bruksbilar. Det är få som har hela det registret. Det var så det började, sedan har bilarna och kontakten med Ford fungerat utmärkt", säger han. 

"Självklarhet att serva där jag köper"

Mikael servar byggfirmans tre Ford Transit Custom hos den auktoriserade Fordåterförsäljaren hemma i Falköping. Något annat kommer inte på fråga.
"Jag vill inte lämna dem till någon annan än Ford. Jag tycker det är en självklarhet att serva och reparera bilen där jag köper den, jag gillar att ha det på ett ställe. Det är en trygghet för mig, då vet jag att det blir rätt gjort. Och mina bilar har fungerat klanderfritt. Det är driftsäkra bilar, det är därför jag använder dem."

Just driftsäkerheten är otroligt viktig när man som Mikael är beroende av sina bilar i arbetet. Varje driftstopp kan innebära en ekonomisk katastrof, eftersom det försenar arbetet.
"Det är jätteviktigt att bilarna är pålitliga och inte stannar plötsligt. Det kostar alldeles för mycket att ha ett avbrott för att bilen ska vara på verkstad. Så för mig är det avgörande att ha en pålitlig vagnpark", säger Mikael.

En annan aspekt när naturligtvis säkerheten. När en Ford servas med originaldelar förblir den en Ford även i framtiden, vilket garanterar att bilen fortsätter vara lika säker som den var när den var ny.

Tydliga priser 

Alla auktoriserade Fordverkstäder och återförsäljare i landet erbjuder riktigt bra service. Bilarna servas av specialutbildade tekniker med järnkoll på Ford, som verkligen vet vad de håller på med. De använder alltid originaldelar av högsta kvalitet, som är ordentligt testade och som bidrar till att hålla bilarna i samma skick som när de lämnade fabriken. Dessutom har Ford gjort det enkelt att hålla koll på utgifterna. Tydliga priser inklusive arbetskostnad är vad som visas – inget annat. Läs mer om detta här..

Ambitionen på verkstaden är alltid att laga bilen så fort som möjligt. Men om något skulle hända som ändå tar en stund att reparera ordnar de alltid med ersättningsbilar vid behov och – det här är viktigt – eftersom Mikael servar sina bilar hos en auktoriserad verkstad ingår även Ford Assistans. En extra trygghet om han eller någon av hans medarbetare mot förmodan skulle bli strandade längs vägen.

Mikael Kurikka bygg har tre Ford Transit Custom i sin flotta hittills. En fjärde, mindre Ford är på väg.

Vägassistans ingår

Ford Assistans ingår för alla bilar som servas på auktoriserad Fordverkstad, oavsett hur gamla de är. Det ger en extra trygghet på vägen som gäller i hela Europa vid exempelvis punktering, med lånebil och övernattning på hotell om det behövs. En likvärdig separat vägassistans kostar vanligtvis från 500 kronor per år, men här ingår det. Utan extra kostnad.

Mikael Kurikka har valt att använda Fordbilar av senaste snitt, som bara är ett par år gamla, i sitt företag. Det har sina fördelar, men det är inte en lösning som passar alla. Du som kör Ford ska kunna känna dig trygg med att du får bra originalservice och att du har en pålitlig bil länge, oavsett bilens ålder. Därför finns Ford Economy Service, en tjänst speciellt framtagen för transportbilar som är mer än fyra år gamla, och personbilar som är äldre än sex år.  

Verkstaden fixar besiktningen

Med tjänsten erbjuder Ford kvalitetsservice med originaldelar som håller bilen rullande även när den har några år på nacken. Det håller också andrahandsvärdet uppe eftersom den som tar över bilen senare kan vara trygg med att bilen har servats rätt, med de senaste verktygen och den rätta mjukvaran. Många Fordverkstäder kan också hjälpa till att kontrollera bilen innan besiktning – eller hjälpa till att få bilen besiktigad, så att du som ägare inte behöver göra ett extra stopp hos Bilprovningen. Skulle något behöva åtgärdas får du ett kostnadsförslag direkt, och vid reparation hjälper verkstaden till att släcka besiktningens tvåor. Allt till tydliga och rimliga priser.

"Som att komma hem"

Fördelarna med Fords auktoriserade verkstäder är inte heller begränsade till några få platser. Ford har auktoriserade verkstäder i hela landet – och över hela Europa. Det har Mikael Kurikka dragit nytta av när han ställt arbetsbilen hemma och tagit privatbilen på semesterresor söderut. Ibland måste bilen servas mitt i resan, och när han då letar upp en auktoriserad Fordverkstad och bokar en tid är det nästan som att komma hem. 

"Det är nästan som att komma till en verkstad i Sverige, bortsett från att de pratar ett annat språk. Men det har varit väldigt bra bemötande", säger han.

 

Besök Fords hemsida för mer information om Ford Economy Service