Turtle Wax firar 75 år med unika Ceramic+Graphene Paste Wax

Turtle Wax firar 75 år av bilvårdsprodukter med specialutgåvan Ceramic+Graphene Paste Wax – ett avancerat bilvax med en kombination av grafen och superhydrofobiska keramiska polymerer som tillsammans skapar deras mest kraftfulla produkt någonsin.

Turtle Wax firar 75 år med unika Ceramic+Graphene Paste Wax

I 1930-talets Chicago fick Benjamin Hirsch en idé. Allt fler amerikaner skaffade sig egna bilar – bilar vars lack dagligen utsattes för väder, vind och solljus som långsamt åt sig genom den och gjorde den matt och ful. Så han började experimentera i sitt badkar, och snart hade han uppfunnit en produkt som har varit en självklarhet i varje bilägares garage sedan dess: flytande bilvax.

Produkten såldes som Plastone Auto Polish under några år innan produkten år 1946 fick det namn som skulle göra den till ett fenomen världen över. Turtle Wax är naturligtvis en anspelning på det hårda skal som vaxet skapade ovanpå lacken. Några av er kanske till och med minns jingeln: "Turtle Wax gives that hard shell finish". Videon nedan är en av Turtle Wax första reklamfilmer från 1940-talet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I år är det 75 år sedan Turtle Wax fick sitt berömda namn. Det firar företaget med en speciell produkt – ett resultat av 75 års erfarenhet och ständig innovation. Ceramic+Graphene Paste Wax är en blandning av tio olika vaxer samt en kombination av det superstarka materialet grafen och keramiska polymerer av kiseldioxid. Resultatet är deras mest kraftfulla vax någonsin – det ger ett starkt och långvarigt skydd mot tvättrepor kemikalier, värme och ultraviolett strålning. Det fyller små ojämnheter i lacken och lämnar efter sig en högblank och vattenavvisande finish som varar i minst ett år framöver. Turtle Wax säger själva att det här är en produkt som ger den "ultimata wow-faktorn".

Samtidigt är produkten väldigt enkel att använda. Den är mindre känslig för värme än vaxer brukar vara, torkar inte fast i lacken och lämnar inte vita märken på plastdetaljer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Processen är väldigt enkel. Först och främst: se till att bilen är nytvättad, ren och torr innan du börjar. Om det finns damm och smuts på bilen när du gör detta kommer den bara bli repig. Ta sedan en klick vax på applikatorsvampen.

Vaxet gnuggas in i lacken med överlappande cirkelrörelser så att hela ytan täcks.

När vi har lagt på ett tunt lager på ytan vi jobbar med låter vi det torka i 2–5 minuter, tills vaxet börjar bilda en matt yta på bilen.

Det sista steget är att torka av och putsa med en ren och torr mikrofiberduk – och beundra resultatet. Vaxet är väldigt lätt att jobba med och en hel bil kan behandlas på omkring en halvtimme.

SEAB har varit svensk distributör av Turtle Wax och andra bilvårdsvarumärken i mer än 50 år. Deras produkter säljs hos återförsäljare online och i välsorterade varuhus i hela landet. Besök deras hemsida för mer information.

Läs också: