Därför innehåller Turtle Wax nya vax grafen – så funkar det

Turtle Wax nya To The Max Wax är ett flytande bilvax av professionell kvalitet. Medlet innehåller grafen vilket gör det extremt hållbart och motståndskraftigt mot kemikalier – samtidigt som det ger lacken en varaktig, djup glans.

Därför innehåller Turtle Wax nya vax grafen – så funkar det

Turtle Wax nya produktserie Hybrid Solutions Pro fungerar lika bra för professionella bilrekondare som för oss entusiaster. Produkterna i serien använder för första gången någonsin grafen – världens lättaste, starkaste och tunnaste material. Resultatet är Turtle Wax mest hållbara lackskydd någonsin. Grafenet lägger sig som ett mikroskopiskt hönsnät över bilen och är motståndskraftigt mot kemikalier som bensin, diesel och avfettningsmedel. Om underarbetet görs på rätt sätt kan en behandling med ett Hybrid Solutions Pro-vax hålla i upp till tre år, medan ett konventionellt bilvax vanligtvis är borta efter ett par månader.

Grafenet är extremt hydrofobiskt, alltså vattenfrånstötande, och gör att vatten pärlar sig och enkelt rinner av bilen när du tvättar den. Det gör den lättare att hålla ren och fri från fläckar. Det unika, tvådimensionella materialet har också en utmärkt värmeledningsförmåga och fungerar som ett effektivt skydd mot skadligt UV-ljus, vilket skyddar lacken från skada och missfärgning.

Det här ger To The Max Wax egenskaper som tidigare bara var förknippat med professionell bilvård. Men medlet är samtidigt väldigt förlåtande och enkelt att jobba med, vilket gör att det för första gången är möjligt att uppnå professionella resultat hemma i garaget. Här är en guide till hur vaxet används.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

För att få till en perfekt finish börjar vi med att tvätta bilen noggrant – först med Turtle Wax avfettning, sedan bilschampoo, tvättsvamp och vid behov en rengöringslera för att få bort den mest envisa smutsen.

När bilen är ren och torr är det dags att inspektera lacken och leta efter skador och repor, vilka i så fall bör poleras bort med Turtle Wax 1 & Done Compound och en polermaskin innan vaxet läggs på.

När vi har konstaterat att lacken är ren, torr och snygg är det dags att lägga på vaxet. Vi lägger kort och gott på en klick vax på en applikator och jobbar in medlet i lacken med överlappande cirkelrörelser för att se till att hela ytan är täckt. Tack vare den unika formeln är produkten inte lika känslig för varma ytor än andra vaxer och inte lika känsligt mot att användas i direkt solljus. Det gör den väldigt lätt att jobba med.

När vi lagt på vaxet väntar vi ett par minuter innan vi torkar bort överflödet med en mjuk mikrofiberduk. Resultatet är en glatt, högblank yta som kommer att se fantastisk ut – och samtidigt skydda lacken – under väldigt lång tid framöver.

SEAB har varit svensk distributör av Turtle Wax och andra bilvårdsvarumärken i mer än 50 år. Deras produkter säljs hos återförsäljare online och i välsorterade varuhus i hela landet. Besök deras hemsida för mer information.

Läs också: