Snabba tjänstebilen gör vardagen roligare – till ett rimligt förmånspris

Alla tjänstebilar behöver inte vara tråkiga Svensson-kombis. Med en CUPRA Ateca på uppfarten blir vardagen roligare. Den snabba och praktiska crossovern erbjuder både prestanda och förnuft, utan att det kostar för mycket. Vår uträkning visar hur lite du faktiskt behöver betala.

Snabba tjänstebilen gör vardagen roligare – till ett rimligt förmånspris
Advertisement

Låt inte jantelagen bestämma när du väljer din nästa tjänstebil. Skippa den trista kombin och låt hjärtat bestämma, för en gångs skull. CUPRA Ateca låter dig nämligen kombinera förnuft och känsla – den är snabb som en sportbil, har generösa utrymmen och kostar inte skjortan som förmånsbil. Det är en finstämd prestandsuv som inte gör avkall på något. Helt enkelt ett lyckat äktenskap mellan smilbandshöjande körglädje och utrymmespraktiskt vardagsförnuft.

Så för tjänstebilster som rör sig utanför den upplogade fåran går den nya CUPRA-modellen att få genom CUPRA Business. Det innebär att man utöver en bil med 300 hästkrafter och stort habegär – även får stor flexibilitet. Leasingavtalet innehåller finansiering och serviceavtal. Men det är mycket mer än så. CUPRA-dealen har inte stelbenta ramar, utan precis som märket själv erbjuder personliga bilar – så innebär CUPRA Business individuellt anpassad leasing.

Det ska helt enkelt vara smidigt och ekonomiskt fördelaktigt att leasa företagsbilar. Med businesslease kan man avstå från insats samtidigt som det är möjligt att göra halvt momsavdrag. Försäkring och serviceavtal ingår och förutom att det är förmånligt – så gör det att den är lättöverskådlig. 

Läs mer om CUPRA Ateca Business Lease

Men det slutar inte där. Genom CUPRA Business Lease erbjuds det även attraktiva tilläggstjänster. Som möjligheten att lägga till drivmedelskort med en bra företagsrabatt. Alltså ett kort där allt från bensin, till kylarvätska, parkering och tvätt kan köpas. Ett enormt smart tillval. Varför? Jo dels blir det väldigt lätt att följa alla kostnader relaterade till fordonet, något den som administrerar det hela lär tacka mycket för. Som förare är det även tacksamt att kunna ha allt som rör tjänstebilen på ett och samma ställe – så slipper man krångla och blanda "affärer och nöje".

Och bara för att det är enkelt och smidigt – behöver det inte vara dyrt. CUPRA Ateca på företagsleasing kostar endast från 4 295 kronor i månaden (exlusive moms). Då handlar det om 2 000 körglada mil om året på ett 36-månadersavtal.

Läs mer om CUPRA Ateca

 

Så hur blir då förmånsvärdet för att få ratta en tjänstebil med klös i? Skatteverkets uträkning består av fem delar. En prisbasbeloppsdel, en räntedel, två olika prisdelar samt slutligen fordonsskatt. Det hela är relaterat till prisbasbelopp, statslåneränta samt procentandelar beroende på hur mycket bilen kostar.

Låter det krångligt? Låt oss reda ut det.

Det förmånsgrundande priset för en CUPRA Ateca ligger på 429 900 kronor och då ser uträkningen ut så här:

  • Prisbasbeloppsdel (29 procent av ett prisbasbelopp) hamnar på 13 717
  • Räntedelen (förmånsgrundande pris gånger 75 procent av statslåneräntan) är 1 612 kr.
  • Prisdel 1 (nio procent av förmånsgrundande pris upp till 7,5 prisbasbelopp) är 31 927 kr.
  • Prisdel 2 (20 procent av förmånsgrundande pris över 7,5 prisbasbelopp) är 15 030 kr.

Fordonsskatten ligger på 10 363 kr.

Allt ovan summerat innebär ett förmånsvärde på 72 649 kr om året – eller 6 054  kr i månaden. Nettokostnaden, alltså det du betalar i skatt för din tjänstebil, beror på hur mycket du tjänar. Det brukar vanligtvis hamna runt 50 procent av förmånsvärdet.

Värt värt att veta är också att det här räkneexemplet gäller en CUPRA Ateca av 2020 års modell utan extrautrustning, och att vi har räknat med att bilen körs upp till 3 000 mil i tjänsten varje år. Den som kör fler mil än så i tjänsten får dra av en fjärdedel av förmånsvärdet. 

Läs mer om CUPRA Ateca